eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke beszél a FIFA isztambuli csúcstalálkozóján 2019. február 15-én. A szövetség stratégiai csúcstalálkozókat indított a tagszervezetekkel a stratégiai kérdések megvitatására a játék jövőjére vonatkozóan.
Nyitókép: MTI/EPA/Erdem Sahin

Gianni Infantino: nem lehet félig bent, félig kint lenni

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) elnöke kiállt az európai szövetség (UEFA) mellett a hétfőn bejelentett Európai Szuperligával (ESL) szemben.

"Ha egyesek úgy döntenek, hogy saját útjukat járják, akkor választásuk következményeivel együtt kell élniük. Vállalniuk kell a felelősséget a döntéseikért. Nem lehet félig bent, félig kint lenni, ennek abszolút világosnak kell lennie mindenki számára" - jelentette ki a sportág elsőszámú irányítója az UEFA keddi kongresszusán, amelyet a svájci Montreaux-ban tartanak.

Infantino, aki korábban az UEFA főtitkára volt, megerősítette, hogy a FIFA elutasítja a Szuperligát, egyúttal teljes támogatásáról biztosította az UEFA-t.

A húszcsapatosra tervezett Szuperligát hat angol - Manchester United, Arsenal, Liverpool, Tottenham Hotspur, Chelsea, Manchester City -, három olasz - Juventus, AC Milan, Internazionale - és három spanyol - Real Madrid, FC Barcelona, Atlético Madrid - sztárklub hozta létre. A tervek szerint az új versenysorozatnak 15 állandó tagja lenne.

A hétfői bejelentés heves ellenreakciókat és bírálatokat váltott ki politikai szinten is, az UEFA pedig jelezte, hogy eltiltják a válogatottól a Szuperligában játszókat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×