eur:
393.84
usd:
367.82
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Földrengés, lázadás - ezt írja a világsajtó a tervezett Európai Szuperligáról

A dpa német hírügynökség összegyűjtötte, hogyan reagálnak a legnagyobb példányszám sportlapok, illetve sporttal is foglalkozó lapok az új Európai Szuperliga megalakításának tervére.

NAGY-BRITANNIA:

Daily Mail: „Az angol futball legnagyobb hat klubja csatlakozott egy új Európai Szuperligához, olyan földrengést okozva, amely háborút váltott ki a sportágban. A döntés azzal fenyeget, hogy megosztja az angol labdarúgást.”

Guardian: „Ez egy olyan ötlet, amely csak olyan valakivel állhat elő, aki valóban csontig gyűlöli a futballt. Annyira gyűlöli a futballt, hogy metszeni, kibelezni, széttrancsírozni akarja a helyi bajnokságtól a világbajnokságig.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: „Az a Szuperliga, amelyet ő (a Juve főnöke, Andrea Agnelli) népszerűsít, klubja érdekeit jobban szolgálná, mint a Serie A általános érdekeit. Az európai klubarisztokrácia néhány képviselője közötti verseny csak a résztvevők érdekeit szolgálja. A Szuperliga ellentmond az olasz bajnokság átformálására tett kísérletnek, és még inkább ellentétben áll az új Bajnokok Ligája projektjével, amely 2024-től 36 csapatra kívánja bővíteni a sorozatot.”

SPANYOLORSZÁG

Marca: „Az új liga létrehozása akkor vált aktuálissá, amikor a világméretű járvány felnagyította az európai futball jelenlegi gazdasági modelljének instabilitását. Az alapító klubok évek óta arra törekedtek, hogy javítsák a meglévő európai versenyek színvonalát és intenzitását. és mindenekelőtt egy olyan bajnokságot akarnak létrehozni, amelyben a legjobb klubok és játékosok gyakrabban találkozhatnak.”

FRANCIAORSZÁG

L'Équipe: „A PSG jelenleg az Európai Szuperliga terve ellen van, ám dilemmával áll szemben. A párizsi klub nem tartozik a projekt tizenkét alapító klubja közé, de az új bajnokság beindítása nem lenne következmény nélküli számára.”

AUSZTRIA

Kronen Zeitung:„Az európai futball nehézsúlyú képviselői előálltak valamivel. A tizenkét legjobb klub szeretné mielőbb létrehozni az Európai Szuperligát.”

SVÁJC

Blick: „Földrengés az európai klubfutballban! A tizenkét legnépszerűbb klub a lehető leghamarabb szeretne játszani a saját Európai Szuperligájában.”

EGYESÜLT ÁLLAMOK

New York Times: „Valójában nem meglepő, hogy a lázadók úgy gondolják, hogy a tervük működhet, és nincs vörös vonal. Hogy bármit is tesznek, mindannyian követjük majd őket, és a labda tovább gurul. Nem meglepő, hogy szerintük képesek bármit megtenni, amit akarnak. Évek óta ezt csinálják, és még senki sem állította meg őket.”

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 06:13
×
×
×
×