INFORÁDIÓ
2022. május 27. péntek
Hella

labdarúgás

uefa

európai szuperliga

Földrengés, lázadás - ezt írja a világsajtó a tervezett Európai Szuperligáról

Földrengés, lázadás - ezt írja a világsajtó a tervezett Európai Szuperligáról

Infostart

A dpa német hírügynökség összegyűjtötte, hogyan reagálnak a legnagyobb példányszám sportlapok, illetve sporttal is foglalkozó lapok az új Európai Szuperliga megalakításának tervére.

NAGY-BRITANNIA:

Daily Mail: „Az angol futball legnagyobb hat klubja csatlakozott egy új Európai Szuperligához, olyan földrengést okozva, amely háborút váltott ki a sportágban. A döntés azzal fenyeget, hogy megosztja az angol labdarúgást.”

Guardian: „Ez egy olyan ötlet, amely csak olyan valakivel állhat elő, aki valóban csontig gyűlöli a futballt. Annyira gyűlöli a futballt, hogy metszeni, kibelezni, széttrancsírozni akarja a helyi bajnokságtól a világbajnokságig.”

OLASZORSZÁG

La Gazzetta dello Sport: „Az a Szuperliga, amelyet ő (a Juve főnöke, Andrea Agnelli) népszerűsít, klubja érdekeit jobban szolgálná, mint a Serie A általános érdekeit. Az európai klubarisztokrácia néhány képviselője közötti verseny csak a résztvevők érdekeit szolgálja. A Szuperliga ellentmond az olasz bajnokság átformálására tett kísérletnek, és még inkább ellentétben áll az új Bajnokok Ligája projektjével, amely 2024-től 36 csapatra kívánja bővíteni a sorozatot.”

SPANYOLORSZÁG

Marca: „Az új liga létrehozása akkor vált aktuálissá, amikor a világméretű járvány felnagyította az európai futball jelenlegi gazdasági modelljének instabilitását. Az alapító klubok évek óta arra törekedtek, hogy javítsák a meglévő európai versenyek színvonalát és intenzitását. és mindenekelőtt egy olyan bajnokságot akarnak létrehozni, amelyben a legjobb klubok és játékosok gyakrabban találkozhatnak.”

FRANCIAORSZÁG

L'Équipe: „A PSG jelenleg az Európai Szuperliga terve ellen van, ám dilemmával áll szemben. A párizsi klub nem tartozik a projekt tizenkét alapító klubja közé, de az új bajnokság beindítása nem lenne következmény nélküli számára.”

AUSZTRIA

Kronen Zeitung:„Az európai futball nehézsúlyú képviselői előálltak valamivel. A tizenkét legjobb klub szeretné mielőbb létrehozni az Európai Szuperligát.”

SVÁJC

Blick: „Földrengés az európai klubfutballban! A tizenkét legnépszerűbb klub a lehető leghamarabb szeretne játszani a saját Európai Szuperligájában.”

EGYESÜLT ÁLLAMOK

New York Times: „Valójában nem meglepő, hogy a lázadók úgy gondolják, hogy a tervük működhet, és nincs vörös vonal. Hogy bármit is tesznek, mindannyian követjük majd őket, és a labda tovább gurul. Nem meglepő, hogy szerintük képesek bármit megtenni, amit akarnak. Évek óta ezt csinálják, és még senki sem állította meg őket.”

A címlapról ajánljuk

Megszólalt a Mol

A kormány csütörtök este kihirdette azt a rendeletet, amely tiltja a 480 forintos literenként tankolást...
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018