eur:
392.58
usd:
365.92
bux:
66778.48
2024. április 25. csütörtök Márk
A magyar válogatott játékosai ünneplik győzelmüket a Magyarország - Izland labdarúgó Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 12-én. A csapat 2-1-re győzött, ezzel története során negyedszer kijutott az Európa-bajnokságra.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Futball Eb: mégsem Münchenben játszunk a németekkel?

A város polgármestere azt mondta, nem tudják garantálni, hogy nézők előtt rendezhetnek Eb-meccseket az Allianz Arénában. Márpedig az UEFA korábban kikötötte, hogy zárt kapus mérkőzések nem lesznek.

A Német Labdarúgó Szövetség (DFB) megerősítette azokat a sajtóértesüléseket, miszerint a belügyminisztériumtól és a bajor államtól is arról kaptak tájékoztatást, hogy a járványhelyzet jelenlegi alakulását figyelembe véve nem lehet garantálni nézők jelenlétét a müncheni Allianz Arenában, amely az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokság egyik helyszíne lenne.

A DFB múlt héten úgy határozott, hogy a lelátó mindössze egyötödét tölthetik meg szurkolók, ehhez azonban nem kapta meg a szükséges politikai támogatást.

München polgármestere, Dieter Reiter nyilatkozatában kifejtette: reméli és bízik abban, hogy a járványhelyzet júniusra megoldódik, így lehetőségük lesz nézőket beengedni az Allianz Arenába. Ugyanakkor hangsúlyozta: a legfontosabb üzenet ezzel kapcsolatban most még az, hogy jelenleg erre nem tudnak semmilyen garanciát vállalni. A szociáldemokrata párt (SPD) egészségügyi szakértője, Karl Lauterbach szerint az európai szövetség (UEFA) zsarolja a helyszíneket, amelyek kieshetnek a rendezők közül, amennyiben csak zárt kapus mérkőzéseket vállalnak.

Korábban az UEFA úgy foglalt állást, hogy csak olyan helyszíneken játszhatnak Eb-meccset, ahol lesznek nézők a lelátón.

A UEFA hétfőre kérte be a függőben lévő három várostól – München mellett Dublin és Bilbao – a szükséges garanciákat, valamint dönthet azok ismeretében a sorsukról.

A többi kilenc társrendező már jelezte, hogy az adott helyszíneken mennyi nézőt szándékozik beengedni, közülük viszont egyedül Budapest vállalta a telt házas rendezést.

A német válogatott a bajor fővárosban fogadja három csoportriválisát, a világbajnok francia, az Európa-bajnok portugál, valamint a magyar csapatot, továbbá egy negyeddöntős találkozót rendeznének még Münchenben. A tornát június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában – az említetteken kívül Londonban, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban és Glasgow-ban – rendezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×