eur:
392.39
usd:
365.58
bux:
66811.15
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: psg.fr

Ezt hozta Thomas Tuchel érkezése a Chelsea-hez

A Chelsea Hakim Zijes góljával 1–0-ra megverte a Manchester Cityt az angol FA-kupa elődöntőjében. Thomas Tuchel továbbra is menetel a csapatával.

Ezzel biztossá vált, hogy a Premier League listavezetője, a BL-ben még versenyben lévő és a Ligakupa döntőjében is szereplő Manchester City nem fog négy trófeát nyerni az idényben.

Ám a londoni Kékek hívei számára alighanem még ennél is fontosabb annak rögzítése, milyen nagy változást hozott Thomas Tuchelnek és stábjának az érkezése a klubhoz.

A januári váltás óta ez volt, minden sorozatot figyelembe véve, a 14. olyan meccs, amelyen a Chelsea nem kapott gólt. Többször, mint azóta bármelyik csapat is a legerősebb öt európai bajnokságban.

A Chelsea versenyben van a Bajnokok Ligájában, esélye van arra, hogy mégis elérje a harmadik vagy a negyedik helyet a Premier Legue-ben (biztos BL-indulás!), s bejutott az FA-kupa döntőjébe.

Utóbbi sorozat mintha a Kékeké lenne az elmúlt időszakban: a legutóbbi öt kiírásból négyszer is eljutottak a fináléba. (Összesen ez a klub történetének 15. döntőbe jutása, csak a 21-nél járó Arsenal és a 20-nál tartó Manchester United előzi meg az örökrangsorban.)

Tuchel az első német edző, aki eljutott csapatával az angol FA-kupa döntőjébe.

Stábja egyik alapembere, Löw Zsolt az első magyar edző, aki FA-kupa-döntő részese lehet majd.

A szombati elődöntőben egyébként Timo Werner adta a gólpasszt: a német csatár, akinek ősszel nem igazán ment a játék, minden sorozatot figyelembe véve 19 gólban volt részes már az idényben, gólszerzőként, vagy előkészítőként (10+9). A „kanadai listán” legalább három ponttal megelőzi bármelyik csapattársát.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×