eur:
383.99
usd:
354.05
bux:
68846.13
2024. május 25. szombat Orbán
Nyon, 2017. február 9.Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke sajtóértekezletet tart a szervezet végrehajtó bizottságának ülése után Nyonban 2017. február 9-én. (MTI/EPA/Martial Trezzini)
Nyitókép: MARTIAL TREZZINI

Nem olyan biztos még, hogy München foci-Eb-meccseket tud fogadni

Mintha nem volna elrendezve, hogy miként mehetnek be majd nézők a Bayern stadionjába nyáron.

Rainer Koch, a Német Labdarúgó-szövetség (DFB) alelnöke felszólította a müncheni városvezetést és a bajor tartományi kormányt, dolgozzanak ki "életképes koncepciókat" a nézők beengedésére, hogy a város társrendezője maradhasson az idén nyárra halasztott labdarúgó Európa-bajnokságnak.

"Támogatom az UEFA döntését, miszerint

nézők előtt

szeretné megrendezni a mérkőzéseket" - mondta. Koch arra utalt, hogy Aleksander Ceferin, az európai szövetség elnöke egy hónapja kijelentette: a helyszíneknek garantálniuk kell, hogy beengedik a szurkolókat a stadionokba, különben nem rendezhetnek meccseket.

A DFB alelnöke hozzátette, a koronavírus-helyzet minden országban nagyon eltérő, más országokban az oltási ütem sokkal gyorsabb, és a nézők beengedéséről szóló tervek kidolgozása sokkal előrehaladottabb, mint Németországban.

"Felszólítom a müncheni szervezőket és a bajor tartományi kormányt, tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy életképes koncepciókat biztosítsanak a szurkolók - legalább részleges - beengedéséhez a müncheni meccsekre" - mondta Koch.

Személyes látogatás kell

A tavalyról idén nyárra halasztott Európa-bajnokság 12 rendező városának - köztük Budapestnek - szerdáig kell benyújtania a rendezésre vonatkozó terveket az UEFA-hoz.

A dpa német hírügynökség információi szerint Ceferin szerdán Münchenbe utazik, hogy megtekintse a Bayern München - Paris Saint-Germain mérkőzést, a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első találkozóját, és ez jó alkalom lesz arra is, hogy személyesen tárgyaljon az illetékesekkel.

A müncheni szervezők március közepén kijelentették, hogy az érvényben lévő szigorú járványügyi előírások ellenére szeretnének társrendezők maradni, és többféle forgatókönyvvel készülnek, hogy a szurkolók jelen lehessenek az Allianz Arénában. Hangsúlyozták:

München visszalépése nem volt téma, és most sem az.

A német válogatott a bajor fővárosban fogadja három csoportriválisát, a világbajnok francia, az Európa-bajnok portugál, valamint a magyar csapatot, majd a Bayern stadionja július 2-án egy nyolcaddöntőnek is otthont ad.

A tornát június 11. és július 11. között Európa 12 nagyvárosában - Budapesten, Londonban, Münchenben, Bakuban, Szentpéterváron, Rómában, Koppenhágában, Bukarestben, Amszterdamban, Dublinban, Bilbaóban és Glasgow-ban - rendezik.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.24. péntek, 18:00
N. Rózsa Erzsébet
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem tanára, a Világgazdasági Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×