eur:
393.31
usd:
367.41
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Fucsovics Márton az olasz Fabio Fognini ellen játszik a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének második fordulójában Londonban 2019. július 4-én.
Nyitókép: MTI/AP/Alastair Grant

12 nap, 8 győzelem - megszólalt Fucsovics Márton a dohai negyeddöntő előtt

"Az az igazság, hogy nem számoltam a meccseket."

Az elmúlt 12 napban nyolc mérkőzést nyert Fucsovics Márton főként a sorozatterhelésről és a nagy menetelés hátteréről beszélt az 1,1 millió dollár (333 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás férfi tenisztorna negyeddöntője előtt.

A világranglista 46. helyezettje vasárnap még döntőt vívott Rotterdamban, ennek ellenére kedden a dohai nyitókörben a szerb Dusan Lajovicot, majd szerdán, a nyolcaddöntőben a dél-afrikai Lloyd Harrist is legyőzte. A csütörtöki negyeddöntőben pedig a címvédő Andrej Rubljov vár rá, akitől négy napja kikapott a hollandiai fináléban.

"Az az igazság, hogy nem számoltam a meccseket" - nyilatkozta az MTI-nek. "Tegnap nem ébredtem túl jó formában, még az is átfutott az agyamon, hogy kérek egy beutalót a helyi kórház rehab részlegére. De ahogy közeledett a meccs, úgy lettem jobban és jobban.

Már lassan engem is meglep, hogy így bírom a tempót, köszönet érte Balázsnak, az erőnléti edzőmnek"

- mondta a 29 éves játékos, majd rátért a szetthátrányból megfordított nyolcaddöntőre.

"Harris baromi jó formában játszott, le a kalappal előtte. Minden tudásomra szükség volt, hogy legyűrjem. Szerintem a semleges szurkolók számára igazi teniszcsemege volt a meccs, bentről én így éreztem. Ami azt a

láb közül ütött nyerőt

illeti, igazából minden játékos tudja ezt a touron, de valljuk be, ezt inkább csak kényszerből szokták ütni. Én is belehaltam volna a szépségbe, ha nem pattan meg a labda a hálón, szóval szerencsém volt." - fogalmazott Fucsovics.

Azt a dicséretet, hogy fantasztikus menetelése láttán sokan - köztük a dohai műsorközlő is - vasembernek nevezik, a nyíregyházi teniszező szerényen elhárította.

"Dehogy vagyok vasból! Talán csak visszaköszön a sok munka, amit elvégeztem az edzőimmel. Ma Rubljov ellen folytatom, aki nemrég megvert, de igazából semmi extra érzésem nincs ezzel kapcsolatban.

Ha nem játszanánk egymás ellen, akkor lehet, hogy együtt edzenénk. Most őszintén, nem mindegy?"

- vetette fel Fucsovics Márton, aki 14 óra körül csap össze a világranglistán nyolcadik orosszal.

Címlapról ajánljuk
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

szakértők az Arénában
A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×