eur:
394.42
usd:
365.17
bux:
65543.59
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
A győztes amerikai Katie Ledecky a női 800 méteres gyorsúszás döntője után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 29-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Aggódik az ötszörös olimpiai bajnok

Katie Ledecky visszatér és gőzerővel készül Tokióra.

Az amerikai Katie Ledecky egy évi szünet után először versenyez a héten. Az ötszörös olimpiai bajnok a tavalyról idén nyárra halasztott tokiói ötkarikás játékokra készül, s első felmérője lesz a szerdától zajló texasi viadal, amelyen egyéni olimpiai számaiban, 200, 400, 800 és 1500 méter gyorson indul, de vízbe ugrik az 50-es és 100-as sprintszámokban is.

A San Antonió-i verseny rajtja előtt elmondta, hogy amennyire lehetett, a koronavírus-járvány körülményei közepette is edzett, amellett tanulmányaira is odafigyelt, s pszichológus diplomája megszerzése után a politikatudományokban képezi tovább magát.

A több számban világcsúcstartó, 15-szörös világbajnok arról is beszélt, hogy nem tudja, mi vár rá Tokióban. Kérdéses számára például, hogy a sportolókat milyen gyakran és hol tesztelik koronavírusra az olimpián, az úszóversenyek helyszínét sem ismeri közelebbről. Reményének adott hangot, hogy a japán házigazdák képesek lesznek menedzselni a játékokat a pandémia jelentette nehézségek dacára is.

Ledecky kitért a doppingellenőrzésre is, megemlítve, hogy miközben Amerikában tavaly folytatódtak a szokásos vizsgálati eljárások, ő maga csatlakozott az Egyesült Államok Doppingellenes Ügynökségének "Believe 2020" elnevezésű projektjéhez, amelynek keretében amerikai olimpikonok otthonában is végeztek vizelet- és vérvizsgálatokat a doppingellenőrök. Ugyanakkor hozzáfűzte, hogy vannak benne kérdőjelek a világban másutt folyó ellenőrzések miatt.

"Valóban aggódom - jelentette ki. -

Érzek némi bizonytalanságot, mert mit sem hallottam arról, hogy mennyit tesztelnek más országokban."

Az ebben a hónapban 24 éves Ledeckyt jelenleg hetente többször tesztelik a Covid-19 szempontjából is edzés közben, s próbálja modellezni mindazt, ami egy nagyon szokatlan körülmények között zajló olimpián várhat rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Korrigál a forint

Korrigál a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×