eur:
392.44
usd:
367.16
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
A második helyezett George Russell, a Mercedes brit versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szahíri Nagydíjának időmérő edzését követően a szahíri pályán 2020. december 5-én. A futamot december 6-án rendezik.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Bozoglu

F1: vegyes érzések kavarognak a beugró George Russellben

A hétszeres Forma–1-es világbajnok Lewis Hamiltont Bahreinben helyettesítő brit pilóta csalódott az elszalasztott futamgyőzelem miatt, ugyanakkor büszke arra, hogy lehetőséget kapott a Mercedes istállótól a vasárnapi Szahíri Nagydíjon.

A 22 esztendős versenyző a rajt után megelőzte csapattársát, a finn Valtteri Bottast, és az élre állt, a hajrához közeledve azonban a csapat boxutcai hibájából fakadóan visszaesett, és végül kilencedikként ért célba. A második kerékcseréknél

a Mercedes stábja összekeverte a Russell és Bottas versenyautójára előkészített gumikat,

ezért a fiatal britnek egy körrel később újfent a boxba kellett hajtania. A hiba szabálytalanságnak is minősült, az istálló ezért 20 ezer eurós pénzbüntetést kapott, Russell és Bottas ugyanakkor megtarthatta a megszerzett világbajnoki pontokat.

„Nyilvánvaló, hogy csalódott vagyok azért, mert lecsúsztam a győzelemről, másrészről viszont nagyon büszkének és kiváltságosnak érzem magam, hogy lehetőséget kaptam a Mercedestől” – nyilatkozta Russell, aki az istálló saját nevelésű versenyzője, és már a második szezonját tölti az F1-ben a sereghajtó – Mercedes-motoros – Williams csapatnál. Russell ennek megfelelően első vb-pontjait szerezte meg vasárnap, és a csapat hibájáig jobb volt, mint Bottas.

„Előzetesen azt mondtam, ha két tizedmásodpercen belül tudok maradni Bottashoz képest, azzal már elégedett leszek, úgyhogy

a saját teljesítményem szempontjából ez a hétvége egy nagyon jó megerősítés volt”

– fogalmazott Russell.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke azt mondta, ha szükséges, Russell a hétvégi idényzárón, Abu-Dzabiban is helyettesíteni fogja a koronavírus-fertőzéssel küzdő Hamiltont.

„Ha Lewis nem versenyezhet, akkor George kapja meg a lehetőséget” – jelentette ki Wolff, akinek keddig kell leadnia az év utolsó futamán rajthoz álló versenyzőinek nevét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 14:15
2024. április 26. 12:47
×
×
×
×