eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Szamara, 2018. július 7.Az angol Harry Maguire ünnepel, miután megyszerezte csapata első gólját a Svédország - Anglia mérkőzésen, az oroszországi labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében Szamarában 2018. július 7-én. (MTI/AP/Francisco Seco)
Nyitókép: Francisco Seco

A verekedő focisztárt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Görögországban

Harry Maguire-t, a Manchester United labdarúgócsapatának kapitányát felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték Görögországban.

A világ legdrágább védője, akit tavaly nyáron 80 millió fontért igazolt a klubja, a múlt héten a görögországi Mikonoszon egy születésnapi bulin keveredett verekedésbe többek között rendőrökkel. Az angol válogatott játékos nem sérült meg, és őrizetbe vétele után mindenben együttműködött a hatóságokkal.

A keddi tárgyaláson nem kellett személyesen részt vennie, miután tanúvallomást tett egy görög ügyész előtt.

Az ítélet szerint testi sértés, megvesztegetési kísérlet és nyilvánosság előtt elkövetett káromkodás miatt 21 hónapos és 10 napos börtönbüntetést kapott, de ezt felfüggesztették, mivel ez volt az első bűncselekménye és vád alá helyezése az országban.

A Manchester United közleménye szerint Maguire továbbra is határozottan kitart az ártatlansága mellett, ezért fellebbezni fog.

Megjegyezték, hogy az ügyészség csak hétfőn délután erősítette meg a vádakat, és nyújtotta be a bizonyítékokat, így a védőügyvédeknek minimális idő állt rendelkezésükre a felkészülésre, a tárgyalás elhalasztása iránti kérelmüket pedig elutasították.

A hátvéd a történtek ellenére meghívót kapott az angol válogatottba, de Gareth Southgate szövetségi kapitány kedden este kijelentette, mégsem számít rá jövő héten az Izland és a Dánia elleni Nemzetek Ligája-mérkőzéseken.

"Mint azt korábban elmondtam, fenntartom a jogot a helyzet áttekintésére, és a mai fejlemények fényében kitettem Harry Maguire-t a csapatból" - közölte az edző, aki hozzátette, a döntést megelőzően a Manchester United vezetőivel, illetve magával a játékossal is beszélt, és úgy ítélte meg, minden érintettnek az az érdeke, ha Maguire nem játszik a jövő heti találkozókon.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×