INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 30. szerda
Jeromos

vajda attila

kenu

olimpia

Vajda Attila a 7. helyen ér célba a kenu egyesek 1000 méteres döntőjében a milánói kajak-kenu világbajnokságon 2015. augusztus 22-én.

Évekkel ezelőtt visszavonult, most megint versenyez Vajda Attila

Infostart / MTI

Az olimpiai bajnok kenus felvázolta, hogyan juthatna ki Tokióba. Persze nem gondolja komolyan.

Három és fél évvel visszavonulása után újra rajthoz áll Vajda Attila olimpiai bajnok kenus - számolt be a delmagyar.hu. A honlap kiemelte: a Dunaferr SE olimpiai, háromszoros világ- és kétszeres Európa-bajnoka, aki edzőként dolgozik, nem a tokiói ötkarikás játékokra készül, hanem jó kis mókának tekinti az egészet.

"Valóban rajthoz állok az ob-n, de az olimpiáról szó sincs, az már valótlanság lenne. Három és fél évig lapátot nem fogtam a kezembe, nekem már 2018-ban el kellett volna kezdeni készülni, hogy olyan állapotban legyek, bármiféle módon is beszélhessünk az öt­­karikás játékokról" - fogalmazott Vajda, aki másfél hónapja edz komolyan.

"Mostanra sikerült eljutnom oda, amit szerintem a fel­­nőtt mezőny közepe, illetve vége tud jelenleg" - mondta, hozzáfűzve: a rutin szól mellette.

A 37 esztendős Vajda viccből egy forgatókönyvet felvázolt az olimpiai kvótaszerzésről.

"Elsőként mondjuk az országos bajnokságon

a mezőny fele be­borul a vízbe, a másik pedig has­­menést kap, továbbá jönnek a dinoszauruszok, és engem elkerül a cunami Szolnokon.

Miután így megnyerem az ob-t, s ezzel kijutottam az európai pót­kvalifikációs versenyre, ott nagyon sok pénzt fizetek mindenkinek, hogy találjon más el­­foglaltságot magának arra az időre. Ebben az esetben tényleg szerezhetek egy kenus kvótát Tokióra! Aztán a szövetség meg azt mondja, menjen már más helyettem" - tréfálkozott Peking olimpiai bajnoka.

A szót komolyra fordítva azt mondta: nem gondolja, hogy bejutna az ezer egyes döntőjébe.

Párosban a 16 éves unokaöccsével, az ifjúsági válogatott Papp Lászlóval indul.

"Óriási dolog, hogy családon belül, húsz év korkülönbséggel indul kettes hajó a felnőtt bajnokságon. Azon felül meg örök emlék lesz mindkettőnk számára" - szögezte le.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018