eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség újonnan megválasztott elnöke a szervezet tisztújító közgyűlésén a Duna Arénában 2018. szeptember 30-án.
Nyitókép: MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Vári Attila is újra indul, nemcsak a vízilabdaélet

A Magyar Kupa küzdelmeivel már a jövő héten újraindul a vízilabdaélet, de előtte még tisztújítást tart a szövetség. Vári Attilának, a jelenlegi elnöknek egyelőre nincs kihívója, és szívesen folytatná is a 2018-ban megkezdett munkát.

"Ha már vízben tudunk lenni, akkor visszaállt a rend. Látom az edzéseken, hogy boldogok a fiatalok és a felnőttek" – mondta az InfoRádióban Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. Úgy látja, hogy az emberek is ki vannak éhezve a vízilabdára, ezt mutatta az a két mérkőzés is, amelyet az OB I-be feljutásért vívott a KSI és a Nagykanizsa, mert a második találkozóra több mint négyezer ember látogatott ki a Margitszigetre

Az elnök szerint az igazi élet a Magyar Kupa újraindításával térhet vissza az uszodákba. A sorozat első körében, a július 25-26-i hétvégén négy helyszínen, Budapesten, Kaposváron, Tatabányán és Szegeden játszanak körmérkőzéseket négy csoport csapatai. Azon a hétvégén

igazi sportünnep lesz a Margitszigeten, mert akkor rendezik a négy nemzet úszóversenyt és a Magyar Kupa budapesti csoportját is.

"Magasztos hangulatot várok, örömet és boldogságot. Mindenki játszani szeretne. Komoly munkát végeztek az utóbbi időben, hogy fizikailag minél hamarabb vissza tudjanak térni a megszokott erőállapotba. Ezek a mérkőzések fontos részei lesznek az olimpiai csatározásainknak is, és remélem, egy-két tehetséges fiatal is megvillantja a tudását" – mondta az olimpiai bajnok pólós.

Jön a szövetségi tisztújítás

A mérkőzések újraindulása előtt még tisztújító közgyűlés is lesz a jövő héten a szövetségben, Vári Attila nem tud arról, hogy lenne ellenjelöltje, de az alapszabály alapján még a helyszínen is fel lehet venni jelölteket, ha a többség támogatását bírja. Vári 2018. október elseje óta a szövetség elnöke, Kemény Dénes lemondása után vette át a posztot.

"Az olimpiai ciklus utolsó harmadában lettem vezetője a vízilabdacsaládnak, komoly időszakon vagyunk túl, rendeztünk egy sikeres Európa-bajnokságot, és rengeteg programot kezdtünk el. Akkor is 2024-ig állítottam össze a programomat, nagyon szeretném folytatni ezt a munkát" – mondta Vári Attila, és hozzátette,

ugyanezzel az elnökséggel képzeli el a folytatást,

mert operatívan együtt tudtak dolgozni. Az elnök úgy véli, a XXI. században a szövetségnek nemcsak szakmai, hanem pénzügyi, gazdasági és egyéb támogató szerepet is be kell töltenie.

"Örülök, hogy nemcsak a sportsikereink erősek a vízben, hanem a sportdiplomáciában és az eseményrendezésben is kitűnően tudunk dolgozni. Úgy vélem, hogy a jövőben is méltón tudnánk vezetni a vízilabdacsaládot" – mondta a folytatásra készülő pólóelnök.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×