eur:
395.08
usd:
370.92
bux:
65117.48
2024. április 19. péntek Emma
Nyitókép: police.hu

Tótvázsonyi baleset - 19-en kerültek kórházba, mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Óriási tömegbukás volt az 1. Gella Kupán, rögtön a rajt után az első körben a Tótvázsony és Balatonszőlős közti lejtmenetben nagy sebességnél ütköztek össze amatőr és profi kerékpárosok.

A körülbelül 200 fős elit férfi és női + u19 és master férfi mezőny az első körben a nyolc százalékos lejtmenetben esett el 70km/h-as sebességnél – írta meg a velo.hu Facebook-oldala. A bejegyzést közzé tevő Szilasi László – a velo.hu alapítója, a Tour de Hongrie versenyigazgatója és a Giro d'Italia magyarországi nagy rajtjának sportszakmai vezetője –, aki maga is a bukás részese volt, azt írta: sok versenyen látott bukást, de itthon hasonlót se. "Az erdő úgy nézett ki, mint egy horrorfilm. Vér mindenhol, törött bringák tömkelege. Szerintem kb. 50-en elestünk. Én is a patakmederbe zuhantam, megúsztam zúzódásokkal és egy ripityára tört sisakkal."

A helyszínre kilenc mentőautó és két mentőhelikopter érkezett. A hvg.hu-nak Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője elmondta: összesen 19 sérültet látták el könnyebb és súlyosabb sérülésekkel, utána kórházba szállították őket. Később az MTI-nek úgy nyilatkozott, hogy 17 férfi és 2 nő sérült van, akik zömében zúzódásos sérüléseket szenvedtek, de többüknél felmerült a csonttörés vagy az agyrázkódás gyanúja is. A sérülteket az ajkai, a veszprémi és a székesfehérvári kórházakba vitték.

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője arról tájékoztatott: a baleset egy zártkörű verseny előre egyeztetett útvonalán történt. A résztvevők a kijelölt utak teljes hosszán jogosultak voltak közlekedni az úttest jobb oldalán, a nagyobb bolyokat autós és motoros rendőrök is kísérték.

A bejegyzéshez fűzött hozzászólásokból kiderül, hogy többen a szervezőket hibáztatják, mert az amatőröket a profik előtt indították, valamint mert a rajt után összetömörödött mezőnyt egy lejtőre engedék rá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×