eur:
393.9
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Ferrari csapatátnak tagja kerékcserét gyakorol a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Szingapúri Nagydíjának helyszínén 2019. szeptember 19-én. Az éjszakai futamot szeptember 22-én rendezik a Marina Bay utcai pályán.
Nyitókép: MTI/EPA/Diego Azubel

Jelképesnek számító verseny is van a kibővült Forma–1-es naptárban

A várakozásoknak megfelelően a szeptember 6-ra kiírt monzai Olasz Nagydíj után is marad a Forma-1-es világbajnokság mezőnye Olaszországban, ahol Mugello lesz az év kilencedik futamának a helyszíne.

A Forma-1 pénteki közleményében az eddig ismert nyolc verseny után két újabb viadal időpontját jelentette be. Eszerint szeptember 11. és 13. között Mugellóban szerepel a mezőny, majd két héttel később Szocsiban lesz verseny.

A mugellói 5,245 kilométeres aszfaltcsík - amely a gyorsaságimotoros-vb egyik rendszeres állomása - a Ferrari tesztpályája, így jelképesnek nevezhető, hogy

az olasz csapat hazai pályán futhatja ezredik Forma-1-es versenyét, ott, ahol korábban nem rendeztek F1-es futamot. A verseny neve éppen ezért Toszkán Ferrari 1000 Nagydíj.

Szocsiban az idei lesz sorozatban a hetedik Orosz Nagydíj. Az orosz szervezők pénteken bejelentették, hogy nézők előtt szeretnék megrendezni a futamot és el is kezdik a jegyértékesítés szervezését.

A Forma-1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media pénteken azt írtra, hogy a következő hetekben újabb versenyeket jelent majd be, és továbbra is az a cél, hogy 15-18 futamot tudjanak megtartani idén. Októberben várhatóan Portugáliában, Imolában és Hockenheimben lesz futam.

A mezőny jelenleg Spielbergben tartózkodik, ahol a múlt vasárnapi, zárt kapus Osztrák Nagydíj után most vasárnap a Stájer Nagydíjat rendezik. A Hungaroringre a jövő hétvégén érkezik a Forma-1.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×