INFORÁDIÓ 
2020. augusztus 7. péntek
Ibolya

forma-1

sport

renault

racing point

óvás

Technikusok tolják a boxutcában Sergio Pereznek, a Racing Point mexikói versenyzőjének autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíjának otthont adó spielbergi pályán 2020. július 11-én, miután a hatalmas esőzés miatt előbb elhalasztották, majd törölték a harmadik szabadedzést. A július 12-én megrendezésre kerülő Stájer Nagydíj a 2020-as világbajnokság második futama, amely a koronavírusjárvány miatt került be utólag a törölt futamok egyikének pótlására.

Óvást nyújtott be a Renault a Racing Point autói miatt

Infostart / MTI

A dokumentumot a vasárnapi Stájer Nagydíj után adták be.

A franciák álláspontja szerint a Racing Point 2020-as kialakítását nagy mértékben inspirálta a 2019-ben világbajnok Mercedes.

A Renault beadványa a vb-sorozat szabályzatának több pontjára is utal, a többi között arra, hogy az autókban csak olyan alkatrészeket lehet használni, amelyeket a csapatok saját maguk fejlesztettek, és amelyeknek a szellemi tulajdonával ők rendelkeznek, amíg az adott idény tart. Ugyancsak problémás lehet, hogy még együttműködés esetén sem lehet ezt a szellemi tulajdont átadni a partnernek.

Az FIA úgy találta, a Renault óvása megalapozott, vizsgálatra érdemes, és ebbe bevonta a Mercedest is. A felügyelők az óvás miatt berendelték magukhoz a Racing Point képviselőit Spielbergben – írta a Nemzeti Sport.

Később a FIA a Twitteren közölte, hogy befogadta az óvást és további vizsgálatokat folytat le az FIA Technikai Bizottságának vezetésével. A bizottság helyszínen lévő képviselője zár alá vette Pérez és Stroll autójának kifogásolt alkatrészeit, hogy azokat részletes vizsgálatnak vesse alá. A felügyelők továbbá arra kötelezték a Mercedest, hogy adja át a tavalyi autójának (W10-es) első és hátsó fékjéhez tartozó légbeömlőket.

Emlékeztetnek: már az első kollektív téli teszt óta nehezményezik a középmezőnybéli csapatok, hogy a Racing Point idei autója túlzottan hasonlít a Mercedes 2019-es modelljeire. Az autó néhány elemét illetően történhet egyeztetés két csapat között – például ha közülük az egyik a másik motorszállítója –, ám a Renault szerint több, a szabályok által tiltott információcsere történhetett az idényt megelőzően a Racing Point és a Mercedes között.

Nyitókép: Technikusok tolják a boxutcában Sergio Pereznek, a Racing Point mexikói versenyzőjének autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíjának otthont adó spielbergi pályán 2020. július 11-én, miután a hatalmas esőzés miatt előbb elhalasztották, majd törölték a harmadik szabadedzést. (MTI/EPA/AFP/Pool/Leonhard Foeger)
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018