eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Technikusok tolják a boxutcában Sergio Pereznek, a Racing Point mexikói versenyzőjének autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíjának otthont adó spielbergi pályán 2020. július 11-én, miután a hatalmas esőzés miatt előbb elhalasztották, majd törölték a harmadik szabadedzést. A július 12-én megrendezésre kerülő Stájer Nagydíj a 2020-as világbajnokság második futama, amely a koronavírusjárvány miatt került be utólag a törölt futamok egyikének pótlására.
Nyitókép: Technikusok tolják a boxutcában Sergio Pereznek, a Racing Point mexikói versenyzőjének autóját a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Stájer Nagydíjának otthont adó spielbergi pályán 2020. július 11-én, miután a hatalmas esőzés miatt előbb elhalasztották, majd törölték a harmadik szabadedzést. (MTI/EPA/AFP/Pool/Leonhard Foeger)

Óvást nyújtott be a Renault a Racing Point autói miatt

A dokumentumot a vasárnapi Stájer Nagydíj után adták be.

A franciák álláspontja szerint a Racing Point 2020-as kialakítását nagy mértékben inspirálta a 2019-ben világbajnok Mercedes.

A Renault beadványa a vb-sorozat szabályzatának több pontjára is utal, a többi között arra, hogy az autókban csak olyan alkatrészeket lehet használni, amelyeket a csapatok saját maguk fejlesztettek, és amelyeknek a szellemi tulajdonával ők rendelkeznek, amíg az adott idény tart. Ugyancsak problémás lehet, hogy még együttműködés esetén sem lehet ezt a szellemi tulajdont átadni a partnernek.

Az FIA úgy találta, a Renault óvása megalapozott, vizsgálatra érdemes, és ebbe bevonta a Mercedest is. A felügyelők az óvás miatt berendelték magukhoz a Racing Point képviselőit Spielbergben – írta a Nemzeti Sport.

Később a FIA a Twitteren közölte, hogy befogadta az óvást és további vizsgálatokat folytat le az FIA Technikai Bizottságának vezetésével. A bizottság helyszínen lévő képviselője zár alá vette Pérez és Stroll autójának kifogásolt alkatrészeit, hogy azokat részletes vizsgálatnak vesse alá. A felügyelők továbbá arra kötelezték a Mercedest, hogy adja át a tavalyi autójának (W10-es) első és hátsó fékjéhez tartozó légbeömlőket.

Emlékeztetnek: már az első kollektív téli teszt óta nehezményezik a középmezőnybéli csapatok, hogy a Racing Point idei autója túlzottan hasonlít a Mercedes 2019-es modelljeire. Az autó néhány elemét illetően történhet egyeztetés két csapat között – például ha közülük az egyik a másik motorszállítója –, ám a Renault szerint több, a szabályok által tiltott információcsere történhetett az idényt megelőzően a Racing Point és a Mercedes között.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×