eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Willi Orban, az RB Leipzig játékosa (j) csapattársával, Marcel Halstenberggel, miután gólt szerzett az 1899 Hoffenheim ellen a német első osztályú labdarúgó-bajnokság 2019. február 25-i mérkőzésén Lipcsében.
Nyitókép: MTI/EPA/Filip Singer

Még hónapokig tarthat a fizetéscsökkentés Gulácsi és Orban csapatánál

Anyagi téren továbbra is nagy az óvatosság Gulácsi Péter és Willi Orbán csapatánál, a labdarúgó Bajnokok Ligájában negyeddöntős RB Leipzignél.

A klubvezetés azt várja a játékosoktól, hogy a koronavírus-járvány miatt továbbra is mondjanak le fizetésük egy részéről.

"Az edző, a sportigazgató, a menedzsment és a gazdasági vezetőség az év végéig meghozza ezt az áldozatot. Valószínűleg az új szezont sem telt ház előtt kezdjük majd, így a csapat tagjainak is hozzá kell járulniuk a helyzethez" - mondta a Kickernek Oliver Mintzlaff ügyvezető igazgató.

A játékosok eddig az idény végéig mondtak le járandóságuk tíz százalékáról.

A lipcsei klub a pandémia következtében több mint 20 millió eurós vesztséggel számol, a vezető szerint ezért idén nyáron az átigazolási piacon is óvatosabbak lesznek, mint korábban.

"Sokkal kevesebbet fogunk költeni, mint amennyit Timo Wernerért kaptunk" - jelentette ki Mintzlaff. A válogatott támadó 53 millió euróért igazolt a Chelsea-hez.

Az RB Leipzig a harmadik helyen zárta a bajnokságot, így a következő szezonban is csoportkörös lesz a BL-ben.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×