eur:
395.33
usd:
366.33
bux:
65412.76
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Bécs, 2008. június 22. Gianluigi BUFFON olasz kapus néz a kapu felé tartó labda után az osztrák-svájci közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság negyeddöntőjében játszott Spanyolország-Olaszország mérkőzésen a bécsi Ernst Happel stadionban 2008. június 22-én. (MTI/EPA/Georgi Licovski)   Mobilkommunikációs eszközön nem közölhető!
Nyitókép: GEORGI LICOVSKI

Hiába Buffon bravúrjai, a Napolié a kupa

A Napoli nyerte az Olasz Kupát, miután gól nélküli 90 perc után tizenegyes-párbajban győzött a Juventus ellen.

A római döntőben a nápolyiak voltak aktívabbak az első félidőben a veterán Gianluigi Buffonnak több nehéz védést kellett bemutatnia, mint a másik oldalon Alex Meretnek. A második játékrészben is inkább a Napoli akarata érvényesült – leszámítva azt az „apróságot”, hogy gólt nem tudott szerezni – a bajnoki címet védő torinóiaknak a 90. percben kivételes szerencséjük volt Buffon bravúrja után, a labda a kapufáról pattant ki.

A kiírás szerint hosszabbítás nélkül következtek a tizenegyesek. A szétlövésben a Juve első két lövője, Dybala és Danilo rontott, a nápolyiak ellenben mind a négy lövésüket gólra váltották. Arkadiusz Milik lövése a kupagyőzelmet jelentette a számukra.

Az újrakezdés óta az olasz futball mindhárom tétmérkőzése döntetlent hozott.

Olasz Kupa-döntő

Napoli–Juventus 0-0, tizenegyesekkel 4-2

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×