eur:
395.12
usd:
371.64
bux:
66169.98
2024. április 16. kedd Csongor
A világranglista vezető Novak Djokovic ünnepel, miután győzött honfitársa, Viktor Troicki  ellen az Adria Tours elnevezésű férfi tenisztornán Belgrádban 2020. június 13-án. A július 5-ig tartó, négy állomásosra tervezett sorozatot a világelső és fivére, Djordje Djokovic szervezte.
Nyitókép: MTI/EPA/Andrej Cukic

Djokovic könnyek között búcsúzott

Négyezer szurkoló előtt búcsúzott a világelső Novak Djokovic az általa indított tenisztorna-sorozat első állomásán.

Az Adria Tour elnevezésű körverseny nyitófelvonásán a 33 éves szerb sztár saját belgrádi teniszkomplexumában ugyan 4:0, 1:4, 4:2-re legyőzte a német Alexander Zverevet, de így is kiesett, ugyanakkor honfitársa, Filip Krajinovic ennek az eredménynek köszönhetően döntőbe jutott.

"Nem azért sírok, mert kiestem, hanem tele vagyok érzelmekkel, amelyek a gyerekkoromra emlékeztetnek. Köszönöm mindenkinek, aki lehetővé tette, hogy ez létrejöjjön. A legfontosabb, hogy az egyik hazai játékosunk ott van a döntőben" - mondta meghatódottan Djokovic.

Krajnovic a fináléban a másik csoport rangadójának, az osztrák Dominic Thiem és a bolgár Grigor Dimitrov összecsapásának a győztesével találkozik. A mérkőzések két nyert szettig, a játszmák négy nyert játékig tartanak.

  • A profi tenisz a férfiak és a nők mezőnyében is március óta szünetel, és július végéig biztosan nem rendeznek tornákat.
  • Az idén 18/0-s győzelmi meccsmérleggel büszkélkedő Djokovic a járvány miatti kényszerszünetben döntött úgy, hogy jótékonysági versenyt rendez, a következő állomás Zárában (Zadar) lesz, azonban
  • a harmadik, montenegrói viadalt törölték, így a sorozat július 3-án és 4-én a bosnyák Banja Lukában, zárul.
Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Megszólalt az Uber – Kiderült, mikor indulnak Budapesten

Nemrég derült ki, hogy az Uber – amely közel nyolc éve hagyta el a budapesti piacot – új formában tér vissza a fővárosba. Április 16-án, vagyis ma a Budapesti Közlekedési Központ után a Nemzeti Közlekedési Hatóság is zöld utat adott a cégnek, vagyis a hivatalos jóváhagyási folyamat lezárult. Várhatóan nyár elején indul a szolgáltatás, és már csak napok kérdése, hogy jelentkezhetnek a sofőrök az Uberhez. A cég indulásáról kérdeztük Kardos Esztert, az Uber magyarországi vezetőjét és Reich Ádámot, a partnercég, az F Mobilitás Kft. ügyvezetőjét.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 16. 15:23
2024. április 16. 14:48
×
×
×
×