eur:
393.52
usd:
368.04
bux:
66552.25
2024. április 25. csütörtök Márk
Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Svájc - Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a bázeli St. Jakob Park Stadionban 2017. október 7-én. A magyar válogatott 5-2-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Munkához látott Bernd Storck Dunaszerdahelyen - körvonalazódik egy szlovák-magyar bajnokság?

Az InfoRádióban nyilatkozó Világi Oszkár, a DAC tulajdonosa nagy reményeket fűz a hétvégén újrainduló futballidényhez.

A hétvégén folytatódik a szlovákiai labdarúgó-bajnokság. Európai kupaszereplést vár az immár Bernd Storck vezetőedző által dirigált Dunaszerdahelytől a csapat tulajdonosa, Világi Oszkár.

"Jó, hogy elindul a bajnokság, de rossz, hogy elindul a feszültség is, minden meccsen kínzom magam, mert ugye az ember állja a költségeket, de még nem tudunk nézők előtt játszani, ez pedig elveszi a foci ízét, borsát" - fogalmazott Világi Oszkár.

Bernd Storckra kitérve elmondta, "komoly munka kezdődik a csapatnál, az ő személye garancia", bár még csak két hete van a csapatnál, de

a mester feladatba kapta, hogy év végére, a nemzetközi szereplés kivívása idejére "készek legyenek" az új kihívásokra.

A bajnoki címre már csak elméleti esély van, de a kupát még megnyerheti a klub, amely már az elődöntőben jár, de a bajnoki bronzzal ugyanúgy az Európa-ligában kezdhetnének majd.

Világi Oszkár nemrégiben felvetette, hogy lehessen határokon átnyúló bajnokságokat tartani, konkrétan 2-3 ország bajnokságát vonnák össze egy pontvadászatba. Ezzel kapcsolatban új híre is van.

"Az UEFA-nak van egy munkacsoportja, amely foglalkozik ezzel, megnézik, hogy van-e realitása. Én azt gondolom, hogy a focinak mindenképpen jót tenne a térségben, jó piacot jelentene, a játékosok pedig magasabb színvonalú bajnokságban játszanának. Nemzetközi téren közben minden jó dolog megmaradhatna, csak emelkednének a marketing- és a tévés jogok, valamint a játékosok értéke is" - vélekedett Világi Oszkár, aki bízik a pozitív UEFA-döntésben, ezt követően pedig indulhatnak a két-háromoldalú tárgyalások.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×