eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a Svájc - Magyarország labdarúgó világbajnoki selejtező mérkőzésen a bázeli St. Jakob Park Stadionban 2017. október 7-én. A magyar válogatott 5-2-re kikapott.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Sajtóhír: Bernd Storck veszi át a nyártól a magyarok csapatát

A felvidéki portálok is megerősítették azon belga értesüléseket, melyek szerint a korábbi magyar szövetségi kapitány, a 2016-os Európa-bajnokságon a magyar válogatottat irányító Bernd Storck veszi át a szlovákiai magyarság emblematikus klubját, a dunaszerdahelyi DAC-ot.

„Napok óta megy a találgatás a médiában, miszerint új vezetőedzője lesz a DAC-nak - a leggyakrabban Bölöni László és Bernd Storck nevét emlegették. Belga sajtóértesülések szerint a német szakember veszi át Hélder Cristovão helyét a sárga-kékeknél. A korábban magyar szövetségi kapitányként tevékenykedő Bernd Storck nemrégiben távozott a belga Cercle Brugge-től, az új idénytől pedig átveszi a DAC irányítását – számolt be róla a sportolunk.sk a belga sporza.be-re hivatkozva.

A dunaszerdahelyi klubtól egyelőre nem érkezett hivatalos megerősítés.

Az 57 éves német szakember 2015-ben vette át a magyar válogatott irányítását, amellyel kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. Ezt követően a Mouscron, majd a Cercle Brugge vezetőedzője lett – utóbbit sikerült az utolsó helyről a biztos bennmaradást érő pozícióba vezetnie. A portugál Hélder Cristovão januárban vette át a DAC irányítását, miután váratlanul távozott az addigi vezetőedző, Peter Hyballa. Az új szakemberrel azonban nem érkeztek az eredmények – négy bajnoki mérkőzésen csupán három döntetlent és egy vereséget ért el.

Az elmúlt napokban a sajtóban felröppent a hír, miszerint hamarosan úgy edzője lehet a sárga-kék csapatnak. Bernd Storck mellett annak a Bölöni Lászlónak a nevét emlegették a leggyakrabban, akinek három év után lejárt a szerződése a szintén belga Royal Antwerp csapatánál” írta a parameter.sk.

Egyelőre nem tudni, mikor kezdi meg Bernd Storck a munkát Dunaszerdahelyen. Az már hivatalossá vált, hogy távozik a DAC csapatától Hélder Cristóvao vezetőedző, ezért lehet, hogy már az esetleges újrakezdés során, a 2019–2020-as szezon hajrájában is Storck lesz az edző. Ha nem, a korosztályos csapatot irányító Michal Kuruc „ugrik be” az első csapat irányítására.

A DAC keretében négy az anyaországból származó magyar futballista szerepel, Kalmár Zsolt, Vida Máté, Németh Krisztián és Schäfer András. Németh csak az A-válogatottban, Kalmár és Vida az A-válogatottban és az U20-as világbajnokságon szereplő korosztályos válogatottban is játszott Storck keze alatt.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×