eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Kovacsics Anikó, az FTC játékosa a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének 4. fordulójában játszott FTC-Rail Cargo Hungaria - SG BBM Bietigheim mérkőzésen Érden 2018. november 4-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Kovacsics Anikó: igazán megérett a kézilabdaéhség a karanténban

A Ferencváros női kézilabda-csapata heti három alkalommal újrakezdte az edzéseket, amelyeken egyelőre a játékosok kerülik a intenzívebb fizikai érintkezéseket, a hangsúly az egyéni fejlesztésen van – nyilatkozta az InfoRádiónak Kovacsics Anikó.

Nagyon jó volt végre újra elkezdeni óvatosan, a meghatározott keretek és szabályok között a labdás edzéseket, megszakítva az otthoni egyéni programos monotonitást, hiszen ez számunkra kicsit idegen, mert csapatban dolgozunk – fogalmazott az InfoRádiónak Kovacsics Anikó.

Miután a kézilabdában elengedhetetlen a testi kontakt, speciálisan kellett nekifogni a munkának. Valamennyi játékos túl van a vírusteszten, és mindenki igyekezett vigyázni az egészségre, nem jártak el sehová, többségük vidéken töltötte az elmúlt időszakot, tette hozzá az irányító.

Az edzések alkalmával az egyéni képzések kapják a főszerepet, hogy minél inkább szinten tartsák magukat a játékosok, amire szezon közben amúgy sem sok idő jut. Gyakorolják a lövéseket és az alapmozgásokat, rengeteg indításos feladatot és kontak nélküli „küzdőjátékot” (gyors passzolgatást) végeznek. Taktikai rész azonban egyáltalán nincs, de ez a mostani periódusban nem is annyira szükséges – tette hozzá a válogatott játékos

Kovacsics Anikó végezetül arra is kitért, az edzések nagyon jó hangulatban telnek, és mindenki nagyon várta már, hogy végre újra labdát foghasson. Emlékeztetett, a világversenyekkel egybeszőtt szezonokat csak rövid pihenők szakítják meg, ritka az, hogy ennyi időt töltenek kézilabda nélkül. Igazán megérett a kézilabdaéhség a karanténban - tette hozzá.

A Fradival bővebben foglalkozik az InfoRádió kedd este fél 8-kor, a Hetes című kézilabda-magazinjában.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rég nem láttunk ekkora többlethalálozást Magyarországon

Rendszeresen monitorozza az általános többlethalálozás alakulását idehaza a Semmelweis Egyetem Epidemiológiai és Survaillance Központja. A napokban megjelent gyorselemzésükben a járványügyi szakemberek kiemelték: 2023 utolsó heteiben 7% többlethalálozás volt megfigyelhető a 2014-2019-es (vagyis Covid-járvány előtti) évek azonos időszakához képest. Az idősek esetében sajnos ebből a szempontból még súlyosabb volt a tavaly év vége.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×