eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Robin Quaison, a Mainz (k) és Timo Werner, az RB Leipzig játékosa (b) az első osztályú német labdarúgó-bajnokság 2020. május 24-i mérkőzésén Mainzban. A koronavírus-járvány miatt a mérkőzést zárt kapuk mögött játsszák.
Nyitókép: MTI/EPA/Reuters/Kai Pfaffenbach

Ismét hengerelt az RB Leipzig

A csapat 5-0-ra diadalmaskodott Mainzban a német labdarúgó-bajnokság 27. fordulójának vasárnapi második találkozóján, a két magyar érdekeltségű együttes összecsapásán.

Nagy elszántsággal érkezett az FSV Mainz, mert revansot akart venni az őszi 8–0-s vereségért az RB Leipzignek, ebből azonban nem lett semmi.

A lipcseieknél a kapus Gulácsi Péter kezdőként kapott szerepet, míg Willi Orbán 207 nap után lépett ismét pályára: a csapatkapitány térde október 30-án, a Wolfsburg ellen 6-1-re megnyert Német Kupa-mérkőzésen sérült meg, ezúttal a 60. percben, csereként kapott lehetőséget. A hazaiaknál Szalai Ádám nem került keretbe.

Csakúgy, mint a két együttes novemberi bajnokiján, Timo Werner ezúttal is mesterhármast szerzett.

A találkozó - akárcsak a forduló többi összecsapása - egyperces gyászszünettel kezdődött, amellyel a koronavírus-járvány áldozataira emlékeztek.

Bundesliga, 27. forduló:

FSV Mainz 05-RB Leipzig 0-5 (0-3)

Schalke 04-FC Augsburg 0-3 (0-1)

Frissítés: FC Köln-Fortuna Düsseldorf 2-2

szombaton játszották:

Bayern München-Eintracht Frankfurt 5-2 (2-0)

SC Freiburg-Werder Bremen 0-1 (0-1)

Borussia Mönchengladbach-Bayer 04 Leverkusen 1-3 (0-1)

SC Paderborn-TSG 1899 Hoffenheim 1-1 (1-1)

VfL Wolfsburg-Borussia Dortmund 0-2 (0-1)

pénteken játszották:

Hertha BSC-Union Berlin 4-0 (0-0)

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×