eur:
395.3
usd:
371.06
bux:
65157.06
2024. április 19. péntek Emma
Kürti Dominik Péter (j), az Eger és Francesco Di Fulvio, az olasz Pro Recco játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája A csoportjában játszott ZF-Eger - Pro Recco mérkőzésen az egri Bitskey Aladár Uszodában 2019. február 27-én.
Nyitókép: MTI/Komka Péter

Vincze Balázs lesz Benedek Tibor utódja az UVSE élén

A kétszeres Európa-bajnok egykori újpesti játékostárs, a már edzőként is komoly eredményeket elért dr. Vincze Balázs lesz az UVSE szakvezetője és az OB1-es csapat edzője.

A játékosként háromszoros olimpiai bajnok, edzőként világbajnok Benedek Tibor helyét dr. Vincze Balázs veszi át az UVSE férfi vízilabdacsapatánál - derül ki a klub facebookos közléséből.

Mint az Infostart is megírta, Benedek Tibor május 1-gyel minden, vízilabdával kapcsolatos tevékenységétől visszavonult, utódja ugyancsak vezetőedző és szakmai igazgató is lesz az újpestieknél.

Vincze Balázs 1978-ban az Újpesti Dózsában kezdett el pólózni, öt magyar bajnoki cím mellett LEN-kupát és Bajnokok Ligáját is nyert a csapattal. Összesen három olimpián szerepelt (1988, 1992, 1996), két Európa-bajnoki aranyérmet is nyert a válogatottal.

A klub képviseletében Lovas Péter elnökkel május 5-én írták alá a szerződést. Az uvse.hu-nak a korábbi újpesti játékoslegenda a következőket mondta:

"Furcsa érzésem van! Játékosként én passzoltam Tibinek, most tőle kaptam egy átadást. Igyekszem gólra váltani, ahogy Ő tette ezt megszámlálhatattlan alkalommal. Jó érzés újra újpesti klub kötelékébe tartozni."

Vincze Balázs újpesti kötődése több mint 40 évre nyúlik vissza: 1978-ban kezdett vízilabdázni az Újpesti Dózsában. A sokszoros magyar bajnok, kétszeres Európa-bajnok, világkupa győztes, három olimpián is részt vett. 1991-ben megválasztották az év játékosának. Meghatározó tagja volt annak a legendás Újpestnek, amellyel 1993-ban LEN-kupát, majd egy évvel később Bajnokok Ligáját és európai Szuperkupát nyert.

Aktív játékos karrierjét követően, 2005-től 2010-ig a BVSC vezetőedzője volt, majd a Szegedet irányította. 2014-től az OSC vezetőedzője volt. Csapataival kétszer is megnyerte a Magyar Kupát, az OB1-ben pedig az ezüstéremig vezette az újbudaiakat. 2017 nyarától Szombathelyen lett szakmai igazgató. 2018 óta az utánpótlás bizottság tagja és az U12-U15 közötti korosztály szövetségi kapitánya. Az Universiade-válogatottat szövetségi kapitányként kétszer is győzelemre segítette.

Címlapról ajánljuk
Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!
választás 2024

Vitézy Dávid: Gyurcsányozás és Budapest-ellenes minisztérium helyett a város legyen a középpontban!

101 pontban hirdette meg főpolgármesteri választási programját. Sokkal több van szerinte Budapestben, ráadásul a külső kerületeket is magára hagyta a várospolitika, pedig ott lakik a budapestiek háromnegyede - mondta programadó-kampánynyitó rendezvényén Vitézy Dávid, az LMP által támogatott főpolgármester-jelölt. Elege van a "Gyurcsányozásból", és felidézte, mit csinált Karácsony Gergellyel a villamos, illetve a tram-train a 2022-es kampány ellenzéki előválasztásán.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×