INFORÁDIÓ
2022. december 2. péntek
Melinda, Vivien

vízilabda

uvse

vincze balázs

benedek tibor

Vincze Balázs, a Szeged vezetőedzője a férfi vízilabda Bajnokok Ligája Nagyvárad – A-Híd Szeged mérkőzésén a nagyváradi Ioan Alexandrescu uszodában 2012. október 6-án. A találkozót a szegedi csapat 14-9-re megnyerte.

Vincze Balázs nem változtat a célokon az UVSE-nél

InfoRádió

A klub a jövőben is fő küldetésének tekinti, hogy fiatal játékosoknak adjon lehetőséget, akik a legjobbak között szerezhetnek rutint – mondta az InfoRádióban dr. Vincze Balázs, aki a június közepén elhunyt Benedek Tibort követte az UVSE vezetőedzői posztján.

A tragikusan fiatalon elhunyt háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó egykori játékostársát kérte fel, hogy vegye át az UVSE irányítását. Dr. Vincze Balázs akkor még az AVUS Szombathely szakmai igazgatója volt, de a betegsége miatt a vízilabdától visszavonuló Benedek Tibor hívására visszatért a fővárosba.

„Jó ideig érezni fogom azt a lelki terhet, de mondhatnám azt is, hogy lelki pluszt, attól függ, hogy az ember ezt hogyan dolgozza fel. Egy olyan klubnál dolgozhatok, ahol húsz évet eltöltöttem, egy olyan uszodában, ahol a gyerekkoromat eltöltöttem, felnőtté, vízilabdássá váltam. És egy olyan baráttól átvenni ezt, az ő kérésére, aki legendája a magyar sportnak, az egyetemes vízilabdának. Próbálom ezt a feladatot a pozitív oldaláról megközelíteni, és egyre kevesebbet azzal foglalkozni, hogy milyen feladatnak kell megfelelnem. Valószínűleg ő is azért gondolta, hogy nekem adja át, mert alkalmasnak talált erre, és én is így gondolom.

Nem ugyanolyan leszek, mint a Tibor volt, de szeretném, ha az UVSE hasonlóan sikeres időszakot tudna produkálni”

- mondta.

A kétszeres Európa-bajnok, BEK és LEN-kupa győztes játékos, aki a Szeged és az OSC OB I-es csapatának edzőjeként, és a magyar Universiade-válogatott szakvezetőjeként is bizonyított már, az UVSE vezetőedzője és szakmai igazgatója lett egy személyben, és a hét végén a Magyar Kupa első csoportkörében már be is mutatkozik új csapatával.

"Tökéletesek a körülmények, nem véletlen, hogy ez az ország egyik legkiemelkedőbb utánpótlás-nevelő bázisa"

– mondta Vincze Balázs az InfoRádióban, és megemlítette, hogy tulajdonképpen visszatért a Margitszigetre, amely – ahogy fogalmazott – a pályafutása elején az otthona volt húsz évig. "Újra felidéztem azt a sikeres időszakot, és bízom benne, hogy hasonlóan eredményes munkát tudok végezni az elkövetkezendő időszakban a klub vezetésében és az első osztályú csapat kispadján is" – mondta az új szakvezető.

A csapat még csak most alakul, az előző évi keretnek gyakorlatilag a fele máshol folytatja, ennek ellenére folytatják az eddigi koncepciót: elsősorban saját nevelésű pólósokat szerepeltetnek a felnőtt első osztályban is, és csak a hiányposztokra igazoltak játékosokat, mert fontos, hogy a csapat élvonalbeli szereplése ne kerüljön veszélybe. Négy olyan játékos a klubnál marad, akinek a távozása korábban szóba került, de az edző szerint biztosítottnak látják, hogy itt is tudnak fejlődni.

Vincze Balázs azonban emlékeztetett arra, hogy az érkezők közül Bencz Rolf és Kardos Alexander is mindössze 22 éves, tehát nem mondható tapasztalt pólósnak, így mindössze három rutinos játékosa lesz az UVSE-nek: a kapus Bisztritsányi Dávid, a csapatkapitány Korényi Balázs, valamint Szentesi Ádám, akivel Vincze Balázs még az OSC-nél dolgozott együtt, és most tulajdonképpen visszatér nevelőegyesületéhez.

"Azoknak a játékosok, akik a saját utánpótlásból jönnek, és akár még az ifjúsági bajnokságban is szerepelnek, nyilván nem lehet egy pillanat alatt sebességet és fizikumot váltani, nekik átmeneti időszakra van szükség, ehhez viszont a következő év 30 bajnoki meccse ideális lesz" – mondta Vincze Balázs.

A tréner szerint nagy feladat lesz elosztani a terheket, hiszen a felnőtt bajnokság mellett több sorozatban is szerepelnek a fiatalok.

Az ifjúsági korúak kapják a legnagyobb terhelést, hiszen a sportolás mellett az iskolában is 6-8 órát eltöltenek. De ahogy eddig is, bízom abban, hogy ebben az évben is megoldják ezt – fejtette ki.

Az edző emlékeztetett: május közepén kezdték el újra a munkát, két hónap maradt ki a a járvány miatt.

"Az edzések elkezdése és azok kevésbé feszített tempója lehetőséget adott arra, hogy megtervezve, fokozatosan egyre erősebb edzéseket tartva szoktassuk vissza a vízhez a játékosokat. Ennek ellenére kisebb sérülések előfordulnak. Pár edzőmeccset már játszottunk, több-kevesebb sikerrel" - nyilatkozta Vincze Balázs. Hozzátette: a pesszimista vélemények szerint a kiesés ellen küdző, az optimista hangok szerint a legjobb nyolc vágyó együttesek közé tartozik az UVSE.

Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hang

Vincze Balázs
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018