eur:
395.67
usd:
366.68
bux:
65714.75
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Pixabay.com

A jövő hét végén már bajnoki meccset rendeznének a Bundesligában

Szinte napról napra változik a helyzet az újrakezdésre vágyó és váró európai labdarúgásban. Helyzetkép a mostani állapotokról.

Németországban a jövő hét végén, május 15-én már bajnoki mérkőzéseket kívánnak játszani. A Reuters értesülése szerint Angela Merkel kancellár szerdán várhatóan rábólint arra a tervre, hogy a Bundesligában péntekhez egy hétre már játszhassanak a csapatok.

Egyelőre nem tiszta, hogy melyik fordulóval kezd újra a mezőny. Az egyik logikus elgondolás szerint az első felfüggesztett forduló párosítása következhet, ebben szerepel a Ruhr-vidéki derbi, a Borussia Dortmund–Schalke mérkőzés, míg a Bayern Berlinbe, az Unionhoz lenne hivatalos.

Egy másik elképzelés szerint a csapatok lejátszanák az eredetileg erre a hétvégére tervezett, utolsónak szánt fordulót, s csak utána pótolnák az elhalasztott mérkőzéseket. Ebben az esetben a Bayern a Wolfsburghoz látogatnak, az RB Leipzigpedig Augsburgba. A Borussia Dortmund a Hoffenheimet fogadná. Természetesen csak zárt kapuk mögött, a szigorú egészségügyi szabályok betartásával lehet mérkőzéseket rendezni.

Spanyolországban június elejére tervezik a bajnokság folytatását, ehhez igazodva a csapatok többsége már hétfő óta edzésben vannak. A Real Madrid egyelőre még kivétel, noha néhány sajtótermékben megjelent, hogy hétfőn és kedden tesztelték-tesztelik a játékosokat, de ez nem volt igaz.

Ugyancsak a spanyolokhoz kapcsolódó hír, hogy a Real Sociedad és az Athletic Bilbao közös levélben arra kérte az országos labdarúgó-szövetséget, hogy az általa kiírt kupadöntőt, amelyben a két baszk csapat érdekelt, halasszák el egy olyan, akár 2021-es időpontra, amikor már nézők előtt lehet lejátszani.

Angliában a The Times közölt információkat a tervezett menetrendről. Ennek alapján tudható, hogy május 12.-től edz majd minden csapat kis csoportokban, május 25-től tréningezhetnek majd a megszokott módon. Június 12-én rendeznék az első fordulót az akkor már körülbelül negyedéves szünet után, majd július 27-ig játszanák le a hátralévő fordulókat. Utána a csapatok kapnának egy hétnyi pihenőt, majd megkezdődik a felkészülés a 2020–2021-es idényre. Az FA-kupa-döntő áthúzódna augusztusra, 5-én, szerdán játszanák a döntőt. A nemzetközi porondon érdekelt csapatok BL- vagy El-kupameccsei augusztus 9-én folytatódnának.

Olaszországban a legfontosabb hír – s ha úgy tetszik, az újrakezdés egyik fontos jelzése –, hogy

Cristiano Ronaldo, nagyjából kéthónapos távollét után, visszatért Torinóba.

A Juve ma edzésbe áll, de a portugál szupersztár nélkül, aki egyelőre a kötelező karanténbe kerül. A La Gazzetta dello Sport szerint CR7 nagyszerű fizikai állapotban van. A „rózsaszínű” újság beszámolt arról, hogy akad olyan terv is, hogy a mérkőzések egy részét elvigyék az északi városokból a biztonságosabb (értsd: a járvány által kevésbé sújtott) déli országrészbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×