eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Pixabay.com

Ma még kórház, de ősszel már GS-tornát rendeznének ott

Bár az idei amerikai nyílt teniszbajnokság, a US Open sorsáról június előtt nem várható döntés, az a meglepő hír szivárgott ki, hogy az Egyesült Államok teniszszövetségének (USTA) vezérigazgatója valószínűtlennek tartja, hogy azt a nézők kizárásával rendezzék meg.

Az USTA létrehozott egy orvosokból álló tanácsadói testületet, amely segíthet meghatározni, hogy biztonságos-e a bajnokság megrendezése.

Az eredeti ütemezés szerint a US Open augusztus 31-én kezdődik a New York-i Flushing Meadows-ban. A városban több mint tízezren haltak meg eddig a koronavírusban, és korlátozó intézkedéseket május 15-ig meghosszabbították. A helyzet tehát nehéz, az USTA vezérigazgatója, Mike Dowse mégis reménykedik: „Semmit sem zárhatunk ki, de őszintén és nyíltan meg kell mondani, hogy egyelőre a helyzet nem jó.”

Ám a jelek szerint reménykedik. Közel háromnegyed millió ember látta a helyszínen a tavalyi US Opent, és amikor azt kérdezték Dowse-tól, hogy nézők nélkül játszanak-e, azt felelte: „Ez felettébb valószínűtlen”.

Hozzátette: „Az üres lelátók nem igazán passzolnak egy teniszünnephez. Ha az orvosszakértők nem találnak olyan megoldást, amely valóban bolond és biztonságos, akkor ezt nem látjuk opciónak."

A zárt kapuk mögött zajló verseny szervezéséhez még mindig több ezer ember szükséges. Az USTA ugyan képes lenne teljesíteni a műsorszolgáltatók iránti szerződéses kötelezettségét, de fizetnie kell a játékosoknak, miközben elmarad a jegyeladásokból, az étel-ital fogyasztásból, valamint a merchandisingból származó hatalmas bevétel.

A US Open esetében a legvalószínűbb megoldásnak az látszik, hoghy az ősz egy későbbi szakaszára elhalasztják.

A Billie Jean King Nemzeti Teniszközpont, amelyben a US Opent évente megrendezik, jelenleg 450 ágyas kórházként működik.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×