eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gianluigi Buffon olasz kapus orvosi vizsgálatra érkezik a torinói Juventus Egészségügyi Központba 2019. július 4-én. A 41 éves Buffon egy év kihagyás után visszatért a Juventushoz, ahol eddig 17 évet töltött 2001 és 2018 között.
Nyitókép: MTI/EPA/ANSA/Alessandro Di Marco

Buffon már a koronavírus utáni hónapokról egyeztetett

Már csak a hivatalos kézfogás – és az azt megelőző aláírás – hiányzik, amúgy minden tiszta: Gianluigi Buffon további egy esztendővel meghosszabbítja játékos-szerződését a Juventusszal.

A torinói székhelyű olasz sportnapilap, a Tuttosport szerint Buffon – a mostani helyzethez illó módon telefonon – mindenben megállapodott a Juve első emberével, Andrea Agnellivel arról, hogy további egy éven át a Juve szerződtetett játékosa marad.

Buffon ugyanolyan feltételekkel ír alá, azaz ugyanolyan javadalmazásban részesül, mint a 2019–2020-as évre kötött szerződése, s ha valóban ugyanolyan kondíciókban állapodtak meg, ez egyben azt is jelenti, hogy az ezek szerint legalább 43 éves koráig aktív kapusnak a Juventus garantál bizonyos számú mérkőzést a Serie A-ban és az egyéb sorozatokban egyaránt.

A legendás kapus január 28-án ünnepelte a 42. születésnapját, 2001-ben igazolt a Parmától a Juvéva, azóta csupán a 2018–2019-es idényt töltötte máshol, mégpedig a Paris Saint-Germainnél. Tavaly nyáron visszatért Torinóba, hét bajnoki, három Olasz Kupa- és egy Bajnokok Ligája-mérkőzésen védett, a tizenegyből hármat kapott gól nélkül zárt. Összesen csupán kilenc gólt kapott.

Egyelőre a Serie A-ban játszott mérkőzések számát tekintve társrekorder Paolo Maldinivel (647), a következő meccse csúcstartóvá emeli.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×