eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Tóth Tamás fut a triatlon világkupa-sorozat tiszaújvárosi állomásának férfi döntőjében 2019. július 14-én.
Nyitókép: MTI/Czeglédi Zsolt

Már decemberben koronavírusos lehetett egy magyar sportoló

A triatlonos Tóth Tamás Vuhanban versenyzett, majd nagyon rosszul érezte magát, de akkor még senki sem tudott az új típusú koronavírus-fertőzésről.

Eddig az úszó Kapás Boglárka volt az első magyar sportoló, akinek bizonyítottan megfertőződött, de valószínűleg a triatlonos Tóth Tamás már korábban átesett a fertőzésen, ráadásul megbetegedéssel is járt az új típusú koronavírus.

A 30 éves sportoló az M4 Sportnak elmondta, tavaly év végén a világjárvány kiindulópontjaként azonosított Vuhanban vett részt a katonai világjátékokon. A kínai városból Peruba utazott egy világkupa-versenyre, majd egy héttel később a Dominikai Köztársaságba érve már betegnek érezte magát.

"Egyhetes borzalmas betegség következett, nem is tudom, mikor voltam utoljára ilyen beteg, a koronavírus összes tünetét produkáltam. Nem mondom, hogy az volt, de tény, hogy a lappangási idő végén egy majdnem egy hétig lázas forgolódástól és a tüdőgyulladás tüneteitől szenvedtem. Nagyon kíváncsi lennék egy teszteredményre, hogy az voltam-e” – mondta a triatlonos.

A vuhani versenyen induló többi magyar versenyző is tapasztalta magán a tüneteket, de náluk enyhébb lefolyású volt a betegség, csak legyendültek.

Tóth Tamás jelenleg már itthon van, futó- és kerékpáredzéseket, valamint erősítő gyakorlatokat tud végezni, úszni azonban azóta nem tud, amióta az úszók pozitív tesztjei után lezárták a Duna Arénát.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×