INFORÁDIÓ
2023. február 6. hétfő
Dóra, Dorottya

koronavírus

horgászat

kijárási korlátozás

Kiderült, mi vonatkozik a horgászokra a kijárási korlátozások idején

Kiderült, mi vonatkozik a horgászokra a kijárási korlátozások idején

Infostart

Hirdetmény útján tájékoztatta a horgászokat a Magyar Országos Horgász Szövetség arról, hogy miként érinti a kijárási korlátozás a magyarországi horgászvizeken horgászókat.

A Balatonra is érvényes tájékoztatás a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. oldalán is olvasható, hívja fel a figyelmet a Hirbalaton.hu.

A hatályos kormányrendelet alapján az április 11-ig, illetve visszavonásig szóló hirdetmény az alábbiak szerint hangzik:

  1. A sporthorgászat egyéni szabadidős tevékenységként lehetséges, ha a nem ugyanazon háztartásban élőkre vonatkozó távolságtartási szabályok (másoktól legalább 1,5 m) betartásra kerülnek.
  2. A horgász versenysport rendezvényeinek és minden egyéb horgászattal kapcsolatos eseménynek a megtartása tilos.
  3. A boltok látogatása kizárólag a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges.
  4. Az egyéni szabadidős tevékenység végzéséhez szükséges okmányok, engedélyek helyszíni kiváltása az értékesítési pontokra (boltokra) vonatkozó járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett lehetséges, az online vásárlás lehetősége továbbra is biztosításra kerül.
  5. Ajánlás, hogy a 65. év feletti horgásztársak a kijárási korlátozás fennállása alatt az utazással járó horgászati tevékenységet szüneteltessék, ugyanakkor a helyi viszonylatú, vagy saját telken történő sporthorgászat a járványügyi előírások és korlátozások betartása mellett gyakorolható.
  6. A szövetség felhívja a horgászokat, hogy ha horgászat mellett döntenek, akkor s tömegközlekedést ne használjanak, személygépkocsiban csak az ugyanazon háztartásban élők induljanak együtt, a vízparton a horgászhelyek tekintetében a nem ugyanazon háztartásban élők az 5 méteres távolságot minden irányban tartsák egymástól, valamint a horgászat teljes időtartama alatt kerüljék a társas érintkezés megszokott formáit.
  7. A MOHOSZ OHSZK felhívja a horgászok figyelmét, hogy a halőr: a kijárási korlátozás rendelkezéseinek megszegőit a rendőrhatóság felé feljelenteni köteles, és a járványügyi előírások és korlátozások be nem tartása esetén a horgászat beszüntetését kezdeményezheti.

Hozzáteszik: egyebekben a hatályos jogszabályok és a MOHOSZ OHSZK által kiadott, „az új típusú koronavírus okozta járványügyi helyzet, mint veszélyhelyzet okán a horgász- és horgászsport rendezvényekkel, valamint horgász okmányok biztosításával kapcsolatban elrendelt, illetve javasolt eljárásrendről” szóló tájékoztató előírásai az irányadók.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Nyitókép: Forrás: Pexels.com
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018