eur:
394.24
usd:
370.19
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Rédli András a venezuelai Rubén Limardo Gascón elleni asszó közben a vívó-világbajnokság férfi párbajtőr egyéni versenyén a legjobb 32 között a budapesti BOK Csarnokban 2019. július 19-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

A karantén után a katonaságnál jelentkezik az olimpiai érmes vívó

Rédli András szerint most nem a sport a legfontosabb.

A Magyar Vívó Szövetség számos sportolójának rendelt el házi karantént még március 12-én, ebbe a körbe tartoztak azok, akik a hónap elején részt vettek a budapesti Grand Prix-n. A versenyt nézők nélkül rendezték, de azóta kiderült, hogy a Budapesten pástra lépők közül több külföldi sportoló is koronavírusos lett. A magyarok jól vannak, és otthon próbálnak formában maradni.

„Tünetmentes vagyok és most már lassan lejár a két hét. Nem tudjuk, hogy mit hoz a folytatás, az biztos, hogy vívás jelenleg nincs. Mivel én katona vagyok, szeretnék aktív szerepet vállalni a haza védelmében.

Kell az ember, a segítség. Szándékomat már jeleztem az illetékeseknek, ha szabadon mozoghatok, szolgálatba állok”

– mondta a veol.hu-nak Rédli András. Az olimpiai bronzérmes és világbajnok párbajtőröző 2014 februárjában lett szerződéses katona, a közelmúltban jelentkezett a hivatásos állományba, és idén meg is kapta kinevezését. Korábban teljesített már határvédelmi szolgálatot. Azzal számol, hogy április elejétől húzhat újra egyenruhát.

A párbajtőr-válogatott csatában volt az olimpiai kvóta megszerzéséért. A pillanatnyi állás szerint a magyar csapat a ranglistán egy ponttal megelőzi a rivális orosz együttest, és ott lehetne a tokiói olimpián. A kvalifikáció folytatásáról viszont egyelőre nem tudni részleteket, és az ötkarikás játékokat is elhalasztották.

„Szerintem az volna igazságos, ha lezárnák a kvalifikációt, hiszen a nagy részén már úgy is túl vagyunk, nyilván az oroszok nem így gondolják” – mondta Rédli András.

Hozzátette azt is: most nem a sport a legfontosabb, jelenleg arra kell koncentrálnunk, hogy legyőzzük a járványt.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

Az óvóhelyre kellett menekíteni Kijevben a német gazdasági minisztert

A háború kitörése óta másodszor látogatott Ukrajnába a német gazdasági miniszter. Robert Habeck célja az volt, hogy a kétoldalú gazdasági kapcsolatok megerősítéséről tárgyaljon A vizit alig huszonnégy órás volt, közben ugyanakkor a háború viszontagságait egy kijevi óvóhelyen is tapasztalhatta.

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×