eur:
392.85
usd:
366.2
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott Magyarország – Görögország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 17-én.
Nyitókép: Bíró Attila, a magyar válogatott szövetségi kapitánya és a játékosok a budapesti vízilabda Európa-bajnokság csoportkörében játszott Magyarország - Görögország mérkőzésen. MTI/Szigetváry Zsolt

Szigorú óvintézkedések mellett áll edzésbe a női pólóválogatott

A magyar női vízilabda-válogatott a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben is folytatni kényszerül felkészülését, ugyanakkor a férficsapatnak egyelőre nincs erre szüksége.

Bíró Attila, az Európa-bajnoki bronzérmes női együttes szövetségi kapitánya a vlv.hu szakportálnak elmondta, mivel a márciusról májusra halasztott olimpiai selejtező időpontja még nem módosult, ezért úgy készülnek, hogy a kvótát ezen a viadalon kell megszerezniük, elméletileg az olaszországi Triesztben.

"Amíg ez így van, és nem jelentik be a torna további halasztását, nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy akár csak egy hónap is kimarad a felkészülésből"

- tette hozzá a szakember, akinek tanítványai már túl vannak egy kéthetes önkéntes házi karanténos időszakon, jelenleg pedig otthon online edzéseket végeznek.

A csapat hamarosan a Komjádi Uszodában folytatja felkészülését különleges egészségügyi óvintézkedések mellett, első lépésként minden vízbe szálló játékosnak két egymást követő negatív koronavírus-tesztet kell felmutatnia. Bíró Attila terve, hogy

  • délután, este mindenki otthon végezne szárazföldi edzést,
  • délelőttönként pedig egy hosszabb vízi foglalkozás lenne a Komjádiban.

"Ez egyelőre másfél hétig tartana, s amennyiben a vírushelyzet kedvező fordulatot venne, és biztossá válna, hogy a májusi selejtezőt nem halasztják el, akkor áttérnénk a napi két vizes edzésre" - mondta a kapitány, aki néhány játékosra nem számíthat, ugyanis van olyan, aki idős családtagjával él együtt, míg például Rybanska Natasa a szlovákiai Pöstyénben ragadt, és ha visszatérne, az újabb két hét karantént jelentene számára.

A januári Európa-bajnokságon a Duna Arénában aranyérmes férfiválogatottnak nincs ilyen nehéz dolga, ugyanis azzal a sikerével kiharcolta a tokiói szereplést. Märcz Tamás szövetségi kapitány elmondta, hogy eredetileg június közepén, a Bajnokok Ligája nyolcas döntőjét követően kezdték volna a felkészülést, de

ha nem lesz bajnokság, és a nemzetközi kupasorozatok sem folytatódnak, akkor előrehozhatják a keretedzéseket

- természetesen ha minden szükséges feltétel teljesül.

"A válogatott játékosoknak - a stábtagok bevonásával - a hétköznapok teendőire vonatkozóan különféle ajánlásokat küldtem ki. Ezek orvosi, táplálkozási, mentális szempontból tartalmaznak instrukciókat, és természetesen az otthoni edzések részleteire is kiterjedtek" - mondta Märcz Tamás.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Mire számíthatunk a tőzsdéken?

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×