eur:
394.8
usd:
371.31
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
Ligetvári Patrik az olimpiai kvalifikációs férfi kézilabda Európa-bajnokság középdöntőjének második fordulójában játszott Magyarország - Szlovénia mérkőzésen a svédországi Malmőben 2020. január 19-én. A magyar válogatott 29-28 arányban győzött.
Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Andreas Hillergren

„Mindenki várja már, hogy vége legyen” - élet a spanyolországi karanténban

A spanyolok fegyelmezetten viselkednek a koronavírus-járvány miatt elrendelt kijárási tilalom idején - mondta a Logrono La Rioja csapatában szereplő magyar válogatott kézilabdázó, Ligetvári Patrik.

A koronavírussal egyik legjobban fertőzött spanyol tartományban, La Riojában él Ligetvári Patrik magyar válogatott kézilabdázó, aki már több mint két hete karanténba vonult otthonában.

„Jól vagyok. Sok vitamint és sok gyümölcsöt eszek, és mindent megteszek, hogy ne kapjam el a fertőzést. Minket külön nem teszteltek a klubnál, de már amikor kialakulóban volt a járvány, megkért mindenkit a csapatorvos, hogy ne hagyja el a lakást, csak a boltba menjen le” – mondta az InfoRádió Hetes című műsorának.

A hazatérést felajánlották a külföldi játékosoknak, de az átlövő nem akart kockáztatni, hogy esetleg átadja a betegséget az itthoniaknak. Így marad a bezártság még egy ideig, hiszen a kijárási tilalom április 12-ig meghosszabbította a spanyol kormány, a megszegők pedig komoly büntetést kaphatnak.

„A kertbe ki lehet menni, de nekünk nincs, így csak a teraszra tudunk kiülni vagy kutyát sétáltatni lehet. Az emberek itt szigorúan betartják a szabályokat, nem látni senkit az utcákon, csak amikor dolgozni vagy bevásárolni megy.

Akkor szoktam embereket látni, amikor este 8-kor kimegyünk a teraszra, és közösen tapssal megköszönjük az egészségügyi dolgozók munkáját.”

Ligetvári Patrik a karanténban is figyel az erőnlétére. A Logrono minden játékosa kapott programot, emellett a válogatott erőnléti edzője is összeállított egy edzéstervet a leállás idejére. Ezeket az online, saját testsúlyos gyakorlatokat végzi el az otthoni kellékekkel, de természetesen a futás és a labdás gyakorlatok hiányoznak.

„Mindenki várja már, hogy vége legyen. Rossz itthon ülni. A sport az életünk, ez most egy megvonás, amit rossz átélni” – mondta a válogatott játékos, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben a sport természetesen másodlagos. Spanyol klubjánál úgy számolnak, hogy remélhetőleg tudják folytatni az idényt, de arra is fel kell készülni, ha ez mégsem így lesz.

Ligetvári Patrik rendkívül hasznosnak ítélte meg a Spanyolországban töltött időszakot, és egyúttal várja már, hogy nyártól a Veszprémben kamatoztathassa tudását.

A teljes interjút meghallgathatják a Hetes című kézilabda-magazinban kedden este fél 8-kor.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×