eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Keszthelyi-Nagy Rita (elöl), Gyöngyössy Anikó (j2) és Kasó Orsolya (j) kapus, valamint a spanyol Marta Bach (b2) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornája elődöntőjében játszott Magyarország - Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 23-án. A spanyolok 11-10-re győztek.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Faragó Tamás: lehet, hogy ez a női vízilabda bája

A magyar női vízilabda-válogatott 11-10-re kikapott az elődöntőben a spanyol csapattól a budapesti Európa-bajnokságon, és a hollandokkal játszhat a bronzéremért. Faragó Tamás, a női válogatott volt szövetségi kapitánya szerint a negyedik negyedben szétesett a csapat.

A női válogatott szombaton a bronzéremért küzdhet a Duna Arénában, miután egy góllal elveszítette a spanyolok elleni elődöntőt.

Faragó Tamás olimpiai és világbajnok vízilabdázó azt mondta: a vereség mindig fájdalmas, főleg hazai pályán, és különösen akkor, amikor a végső győzelem és az olimpiai kvóta reményében indult a magyar csapat. A vereséggel eldőlt az is, hogy a női válogatott az Eb-ről nem szerez ötkarikás indulási jogot, ezt majd a márciusi selejtezőtornán harcolhatja ki.

„A spanyol jobb csapat, mint a magyar, de bíztunk abban, hogy megverjük őket. Nekik már megvan a kvótájuk, és nem a legjobb formában érkeztek Budapestre. Megvolt az esély arra, hogy végre megverjük a spanyolokat, mert a közelmúltban mindig valamilyen módon szerencsétlenül kikaptunk tőlük. Fantasztikusan kezdtünk, hihetetlen jól védekeztünk, jó kapusteljesítmény volt. Aztán egyik pillanatról a másikra, lehet, hogy ez a női vízilabda bája, szétesett a csapat.

Egyszerűen nem tudtuk, hogy mi történt, elhúztak a spanyolok.

Hiába próbáltunk nagy csodában bízni, ami majdnem sikerült, de elveszítettük a mérkőzést” - foglalta össze a női válogatott volt szövetségi kapitánya.

A férfiválogatott a péntek esti elődöntőben Montenegróval találkozik. Faragó Tamás győzelmet vár a mieinktől.

„A magyar játékosok képesek azokat a pillanatokat felismerni, amelyek kellenek egy meccs megnyeréséhez. Öt-hat ilyen momentum van egy meccsen. Nem csak meg kell ezeket nyerni, hanem fel is kell ismerni őket” - fejtette ki Faragó Tamás, aki szerint Varga Dénes játéka lesz a kulcs a fináléba jutáshoz.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×