eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nagy Viktor kapus (b) és Märcz Tamás, a magyar válogatott szövetségi kapitánya (j2), Varga Dénes (j), valamint Mátéfalvy Csaba kapusedző (hátul, középen) a budapesti vízilabda Európa-bajnokság férfi tornája negyeddöntőjében játszott Magyarország - Oroszország mérkőzés után a Duna Arénában 2020. január 22-én. A magyar válogatott 14-10-re győzött és bejutott az elődöntőbe.
Nyitókép: MTI/Czagány Balázs

Nagy Viktor brutál kemény meccsre számít

Nem voltak teljesen elégedettek az Európa-bajnokságon elődöntős magyar férfi vízilabda-válogatott tagjai Oroszország legyőzése után.

A női után a férfi csapat is bejutott a legjobb négy közé a Duna Arénában. Az oroszokat 14-10-re verte Märcz Tamás együttese, de a szövetségi kapitány nem volt maradéktalanul elégedett a látottakkal.

„Az oroszok jól játszottak, éhesek voltak a sikerre. Sok mindent megbeszéltünk a találkozó előtt, ők mégis elég sok olyan dolgot megvalósítottak, amiket szerettünk volna elkerülni: helyenként hiányoztak a blokkok, nem értünk oda. Ugyanakkor nem vagyok elégedetlen, a pihenőnapunk után éreztem, hogy nem ez lesz a legjobb mérkőzésünk, de van még a csapatban tartalék, ráadásul a cseréket is úgy oldottuk meg, hogy a kulcsjátékosokat lehetőleg ne égessük négy negyeden át a vízben. Persze ez az elődöntőben már másképp lesz" – mondta a szakvezető.

Arról is beszélt,

nem lepte meg igazán, hogy az elődöntőben nem az olaszokkal, hanem Montenegróval kell találkozniuk.

„Nagyon acélos a montenegrói csapat, Ivovic mellé felnőttek a fiatalok, rutint szereztek. Abszolút megérdemelten jutottak túl az extrémen jó vízilabdázókkal felálló olaszokon" – emelte ki kapitány, aki "borzasztóan kemény mérkőzésre számít".

Vámos Márton mind a saját, mind a csapat játékával elégedetlen volt, mert - mint mondta - a védekezés nem úgy működött, ahogy szerették volna.

„Lehet, hogy nem tett jót a plusz két nap pihenő.

Így is átdolgoztuk magunkat az oroszokon, de egy jobb ellenféllel szemben kiélezettebb meccset játszottunk volna.”

Hozzátette, hogy a Montenegró elleni elődöntőnek óriási tétje van.

„Élet-halál meccset fogunk játszani. Támadásban nem szokott gond lenni, magabiztosak vagyunk, de a védekezést helyre kell rakni” – nyilatkozta az InfoRádiónak.

A kapus Nagy Viktor elégedett a győzelem miatt, de van hiányérzete is.

„Leginkább a védekezésben, mert túl sok gólt kaptunk, nem állt össze a védelem, nem voltak blokkok, vagy én is kaptam elkerülhető gólokat. Elöl pedig sok fórt kihagytunk, ezért is tudták tartani magukat az oroszok. De nézzük jó oldalát: nem játszottuk ki magunkból, ami bennünk van.

A lényeg, hogy a következő meccset meg kell nyerni egy góllal.”

A kapus „brutál kemény meccsre” számít.

„Harcos mérkőzés lesz, amelyen elengedhetetlen, hogy jól támadjunk, keményen, jól járatva a labdát, A fórokat értékesíteni kell, de legfontosabb a védekezés, az, hogy legyenek blokkok, védések.”

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×