eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Gurisatti Gréta, a magyar (b) és Nada Mandic, a szerb válogatott játékosa a budapesti vízilabda Európa-bajnokság női tornájának csoportkörében játszott mérkőzésén a Duna Arénában 2020. január 19-én.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

A női pólóválogatott felülmúlta a férfiak góltermését

A magyar női válogatott 27-0-ra legyőzte Szerbiát a budapesti olimpiai kvalifikációs vízilabda Európa-bajnokság ötödik fordulójában vasárnap, így csoportjából hibátlan teljesítménnyel jutott a negyeddöntőbe, ahol a franciákkal találkozik.

Tét nélküli összecsapással zárta a csoportküzdelmet a magyar válogatott, ráadásul az egész torna egyik leggyengébb csapata, a szerb ellen, így a gólkülönbség volt az egyetlen kérdés.

A szövetségi kapitány sorokat cserélt az első két negyed között, az egyetlen közös nevező Vályi Vanda volt, aki végig a vízben volt a nagyszünetig. A két sor különcsatájának állása döntetlen volt a félidőben, amikor 10-0-át mutatott az eredményjelző.

A fordulás után Máté Zsuzsanna maradt benn a sorcserénél, a szerbek egyre jobban elfáradtak, így még kevesebb lehetőségük volt gólt szerezni.

A zárófelvonásban sem változott a játék képe, ahogyan a férfiak szombaton - 26-0 Málta ellen -, úgy most a nők is "lenullázták" ellenfelüket, ami rendkívül ritka a vízilabdában.

A magyarok a keddi negyeddöntőben a franciákkal találkoznak, várható sikerüket követően pedig a világbajnoki ezüstérmes spanyol és a görög csapat párharcának továbbjutójával csapnak össze.

Az olimpiai kvalifikációs kontinensviadalon egyetlen tokiói indulási jog szerezhető meg. Az európai csapatok közül ez csak a spanyoloknak van meg, azaz a magyarok csak aranyéremmel juthatnak ki erről a tornáról az olimpiára.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×