eur:
393.79
usd:
365.04
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Nyitókép: Twitter/Hyundai Motorsport

Michelisz Norbert a siker kapujában megállíthatatlan

Remekül kezdte Michelisz Norbert a túraautó-világkupa szezonzáró hétvégéjét. Az összetettben élen álló magyar pilóta az első időmérő edzést megnyerte.

Egyelőre nincs ellenfele a malajziai Sepangban Michelisz Norbertnek. A Hyundai magyar pilótája az első szabadedzés után az első időmérő edzést is megnyerte, fő riválisai pedig messze elmaradtak tőle.

Legközelebbi ellenfele, az argentin Esteban Guerrieri tizedik lett, míg a jelentős büntetősúllyal versenyző Link&Co pilótái eddig kifejezetten szenvedtek: a francia Yvan Muller a 16., a matematikailag még szintén esélyes svéd Thed Björk pedig a 28. helyről indulhat az első vasárnapi versenyen.

Ez az eredmény egyúttal azt is jelenti, hogy Michelisz Norbert öt ponttal növelte előnyét mindhármukkal szemben.

A fölényesen megnyert kvalifikáció után Michelisz Norbert úgy nyilatkozott, hogy elégedett az autóval és a saját teljesítményével is, élete legjobb köreit teljesítette, igyekezett agresszív stratégiával kezdeni és a határon autózni.

A második időmérő edzés fél egykor kezdődik, azon is 5 pont ér a pole pozíció, és az dönt a második és a harmadik futam rajtsorrendjéről. Előbbi az első 10 mezőnyében fordított rajtrácsos verseny, tehát ha Guerrieri a második időmérőn is 10. lenne, az pole pozíciót jelentene neki a második futamra. A harmadik verseny rajsorrendje megegyezik a második időmérő eredményével, kivéve, ha a második futamon úgy megrongálódik egy vagy több autó, hogy nem tudják idejében megjavítani.

A szombati szünnap után mindhárom futamot vasárnap rendezik.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×