eur:
393.01
usd:
366.42
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

Bombameglepetéssel indult az NB I 15. fordulója

A folyamatosan dobogós helyen álló Mezőkövesd hazai pályán kikapott a kiesés elől menekülő Diósgyőrtől. A vendégeknek egyetlen, kaput eltaláló lövés elég volt a 3 pont megszerzéséhez.

A Diósgyőr a hajrában szerzett góllal legyőzte vendégként a Mezőkövesdet szombaton a labdarúgó OTP Bank Liga 15. fordulójában.

Az első félidőben ritkán forogtak nagy veszélyben a kapuk. Többnyire a Mezőkövesd próbált támadásokat vezetni, de sok helyzetet nem tudott kialakítani. A védekezésre építő Diósgyőr egyszer-egyszer megindult, a hazaiaknak azonban csak akkor volt némi izgulni valójuk, amikor pontrúgásból ívelés következett, akkor is csak kevés. A kövesdiek lényegesen többször jutottak el ellenfelük kapujáig, lövéseik és fejeseik is akadtak, de egyik sem volt pontos. Nagyobb esély nyílt a gólszerzésre, amikor szélről érkezett a labda, ilyeneknél többször csak kicsivel maradtak le a hazaiak középen, a kapusoknak azonban egyik oldalon sem kellett nagy bravúrt bemutatniuk.

A fordulást követően kiegyenlítettebbé vált a játék, mert többet vállalt, a korábbinál aktívabban futballozott a DVTK. A hazai fölény ugyan továbbra is megmaradt, de már oda kellett figyelniük a vendégek kontratámadásaira a mezőkövesdieknek. A hajrához közeledve mindkét csapat igyekezett megszerezni a győzelmet érő gólt, ami végül a Diósgyőrnek jött össze az első kaput eltaláló lövéséből.

A harmadik helyezett hazai csapat előzőleg hét bajnoki mérkőzésen maradt veretlen.

Az eredménnyel a középmezőnybe igyekvő DVTK a megszerzett három ponton túl azért is nagyon elégedett lehet, mert a negyedik fordulóban, otthon 3-0-ra kikapott a kövesdiektől, akik ellen a mostani sikert megelőzően hat mérkőzésen nem tudott nyerni.

OTP Bank Liga, 15. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC-Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 2656 néző, v.: Iványi
gólszerző: Rui Pedro (90.)
sárga lap: Berecz (14.), Pillár (58.), Katanec (85.), illetve Vági (34.), Rui Pedro (60.), Bacsa (68.)

Továbbiak

Debreceni VSC-Budapest Honvéd 1-1
Újpest FC-Kisvárda Master Good 1-0
Mol Fehérvár FC-Paksi FC 0-2
ZTE FC-Kaposvári Rákóczi 2-0
vasárnap játsszák:
Ferencvárosi TC-Puskás Akadémia FC 15.45

A tabella:
1. Ferencváros 32 pont
2. Mol Fehérvár FC 29
3. Mezőkövesd Zsóry FC 28
4. Puskás Akadémia FC 24
5. Újpest FC 23
6. Budapest Honvéd 23
7. Kisvárda Master Good 20
8. Debreceni VSC 19
9. Diósgyőri VTK 19
10. Paksi FC 14
11. ZTE FC 14
12. Kaposvári Rákóczi FC 6

A legjobb góllövők
8 gólos: Feczesin (Újpest)
7 gólos: Futács (Mol Fehérvár), Grozav (Kisvárda), Gyurcsó (Puskás Akadémia), Hodzic (Mol Fehérvár), Lanzafame (Budapest Honvéd), Zivzivadze (Mezőkövesd)
5 gólos: Ádám M. (Kaposvár), Garba (Debrecen), Hahn (Paks), Nguen (Ferencváros), Radó (Zalaegerszeg), Vanecek (Puskás Akadémia)

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

A magyar államadósság fontos része, mégis alig tudunk róla valamit: mire jó a Diszkont Kincstárjegy?

Az elmúlt években újra emelkedett a Diszkont Kincstárjegyek (DKJ) aránya a magyar adósságfinanszírozáson belül, azt követően, hogy 2015-2021 között jelentősen visszaesett az állományuk. A Diszkont Kincstárjegy fontos likviditáskezelési eszköz, ezzel tudja ugyanis a finanszírozási igény rövidtávú ingadozását simítani az állam. 2024-ben fontos változások tapasztalhatók ezen a piacon, jelentősen csökkenhet a forgalomban lévő sorozatok száma és hamarosan elindulhat a csereaukciós rendszer.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×