INFORÁDIÓ 
2020. július 11. szombat
Lili, Nóra

úszás

kenderesi tamás

erkölcsi bizonyítvány

mob

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.

Fontos kérdést dönt el Kenderesi Tamás erkölcsi bizonyítványa

Infostart

A MOB hétvégi döntése értelmében csak büntetlen előéletűek utazhatnak az olimpiára.

A dél-koreai bíróság jogerős döntése szerint Kenderesi Tamás bűncselekményt követett el azzal, hogy egy bárban rácsapott egy ott dolgozó lány fenekére, emiatt az úszó pénzbüntetést kapott. A sportoló mégsem számít büntetett előéletűnek, mert ha valakit pénzbüntetésre ítélnek, az nem kerül bele az erkölcsi bizonyítványába.

A MOB szombati közgyűlésén a sportolók, az őket segítő szakemberek olimpiai eseményekre történő nevezése és akkreditációja minimumkövetelményeiről is döntöttek. Ennek értelmében például a tokiói olimpiára a MOB akkor nevezi be a kvalifikációt szerző sportolót, ha a következő kritériumok egységesen teljesülnek:

  • negatív doppingvizsgálati eredmény (a megnyitót megelőző 365 napban 4 darab negatív doppingvizsgálati eredmény, ezekből legalább 2 darab az olimpia évében, legalább 1 darab az olimpiát megelőző évben);
  • az olimpiai esemény nyitóünnepségét megelőző 100 napban 1 darab negatív drogteszt eredmény;
  • doppingellenes tájékoztatón való részvétel;
  • sportolói szerződés aláírása;
  • alkalmasság megállapítása, részvétel az Országos Sportegészségügyi Intézet szűrővizsgálatán;
  • büntetlen előélet, valamint a sportoló nem áll fegyelmi- vagy doppingeljárás eredményeként jogerős eltiltás hatálya alatt.

A Magyar Úszó Szövetség írásbeli megrovásban részesítette Kenderesi Tamást, valamint szövetségi támogatását fél évre megvonta, utóbbi büntetést azonban fél évre felfüggesztette.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018