eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Facebook

Polgár Judit: mindig kapjanak a gyerekek pozitív visszacsatolást, ha megérdemlik!

A sakk dönteni is megtanítja a gyerekeket - mondta Polgár Judit, minden idők legjobb női sakkozója az InfoRádió Aréna című műsorában.

Már 4-5 éves kortól meg lehet tanítani sakkozni a gyermekeket, akiknek ezáltal a személyiségük is fejlődhet – mondta Polgár Judit az InfoRádió Aréna című műsorában. Minden idők legjobb női sakkozója kiemelte: ha a gyerek megtanul rendszerben gondolkodni, az a mindennapi életben is stabilitást adhat neki.

"Úgy van rákényszerítve a gyerek a döntéshozatalra, hogy nem feltétlenül veszi mindig észre vagy nem éli meg tehernek.

Ez nagyon fontos."

A gyerekek a sakktáblán jásztva pozitív és negatív visszacsatolást is kapnak – tette hozzá Polgár Judit, aki szerint ezzel megtanulják, hogy a döntéseiknek következménye van.

"Leginkább az nagyon fontos, hogy

a gyerekek mindig pozitív visszacsatolást kapjanak, illetve mindig, de amikor megérdemlik, akkor igen.

A sakktáblán sok olyan dolgot tanulnak meg játék közben, ami építi a személyiségüket ahhoz, hogy esetleg más területen is el tudják viselni a vereséget, vagy tudják értékelni a győzelmet, a szabályok tiszteletét."

A magyar sakkozást évtizedeken át a világ minden táján nagy tisztelettel figyelték – fogalmazott.

"Igazából a mai napig ott vagyunk, csak ugye nagyon el voltak kényeztetve a sakkrajongók az utóbbi évtizedekben. 2014-ben nyertünk utoljára bronzérmet a csapattal, de van Rapport Ricsink, ő a top 20-ban van a világon, rá mindenképpen büszkének kell lennünk, és sosem lehet tudni, ő azért előrébb is juthat, nyilván kell hozzá, hogy megfelelő körülményei, edzői legyenek, minden összejöjjön."

Polgár Judit hozzátette: a mesterséges intelligencia, vagyis a számítógépes elemzőprogramok átformálták a sportágat.

Alább megtekintheti, meghallgathatja Polgár Juditot az Arénában!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak  - Versenyfutás az idővel

Hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak - Versenyfutás az idővel

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:25
×
×
×
×