eur:
390.59
usd:
368.67
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Gulácsi Péter gólt kap, mellette Kádár Tamás a Horvátország - Magyarország labdarúgó Európa-bajnoki selejtező mérkőzésen a spliti Poljud Stadionban 2019. október 10-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

'A korai gól teljesen megtörte a borzasztóan játszó magyarokat"

Nagy terjedelemben foglalkozik a horvát sajtó a magyar labdarúgó-válogatott elleni, előző esti Európa-bajnoki selejtezővel, egyetértve abban, hogy a 3-0-s győzelem után Horvátországnak minden esélye megvan arra, hogy kijusson a jövő évi kontinensviadalra.

A Jutarnji List című napilap azt írja, hogy a hazai játékosok a meccs után mosolyogva jöttek ki az öltözőből, és méltatták a spliti Poljud Stadionban tapasztalt nagyszerű légkört.

"Úgy tűnt, különösen boldogok voltak amiatt, hogy ilyen hangulatban sikerült elérniük a diadalt, amely szélesre nyitotta a kaput az Európa-bajnokság előtt" - fogalmazott az újság.

"Fontos győzelmet arattunk, nagyon boldogok vagyunk. Elértük a célunkat.

Azt hiszem, hogy csodás mérkőzést játszottunk, nagyobb különbséggel is nyerhettünk volna. Nagyszerű éjszaka volt ez a horvátok számára" - idézte a lap a házigazdák csapatkapitányát, Luka Modricot, aki elárulta, már a kezdő sípszótól nyomás alatt akarták tartani a magyarokat.

"Nem volt körültekintő a játékosuk, elvettem tőle a labdát, és belőttem a gólt. Remekül kezdtük a mérkőzést, és később már könnyebb dolgunk volt" - mondta Modric a vezető góljára utalva, amelyet úgy szerzett az ötödik percben, hogy Kádár Tamás utolsó emberként túl sokáig várt saját térfelének közepén, így ő belelépett a passzába, majd egyedül vezethette a labdát Gulácsira, és nem is hibázott.

Az újság idézi Dejan Lovrent is, aki panaszkodott, hogy Horvátországban rossz a sportág infrastruktúrája, és a horvát játékosok jobbat érdemelnek. A walesiek elleni meccs szerinte nehéz lesz, mert a szigetországiak "képesek problémákat okozni", de ha olyan lesz a horvát válogatott csapatjátéka, mint amilyen a magyarok elleni találkozón volt, akkor Cardiffban is "minden rendben lesz".

A Vecernji List című lap több cikkében is foglakozik a spliti meccsel, azt írja, hogy

"Horvátország könyörtelenül visszavágott a magyaroknak a budapesti vereségért", fontos pontokat szerzett és nagy lépést tett az Eb felé.

Az újság külön beszámolót szentelt annak, hogy a bosnyák és a szerb médiát sem hagyta hidegen a horvát válogatott győzelme, "erős Horvátországról írnak, amely csodálatos hangulatban ünnepelt Poljudban".

A lap úgy véli, hogy az összecsapás egyik hőse a kétgólos Bruno Petkovic volt, aki Zlatan Ibrahimovic-stílusban belőtt első góljával talpra állította a spliti közönséget, a másodikkal pedig végleg eldöntötte a mérkőzést. A horvát lap megjegyzi, hogy egyesek megkérdőjelezték Petkovic tehetségét, de a csütörtöki meccs után klubcsapata, a Dinamo Zagreb rajongói azt harsogták, hogy "Petkovic bizonyította klasszisát". Az újság kitért a kapusra, Dominik Livakovicra is, szerinte a szurkolók joggal látják a jövő hálóőrét benne, és ő legalább tíz évre megoldást jelenthet ezen a poszton.

"Modric és Petkovic megsemmisítette a magyarokat a Poljudban" - írja cikkének címében az index.hr horvát hírportál, amely szerint a válogatott fantasztikus mérkőzésen győzte le a magyarokat, ezzel jelentős lépést tett az Európa-bajnokság felé, és már vasárnap, a Wales elleni győzelemmel biztosíthatja a kijutását.

"Öt perc után minden eldőlt.

A ragyogó Luka Modric újra nagyszerűen játszott a nemzeti csapat mezében. A korai gól teljesen megtörte a borzasztóan játszó magyarokat, akik hamar feladták, és a mérkőzés végéig teljesen veszélytelenek voltak. Horvátország ragyogóan játszott, agresszíven és erősen szorította be a magyarokat, akik ki sem tudtak jönni szervezetten a térfelükről, nem is beszélve arról, hogy veszélyes támadást vezessenek" - írja az index.hr, amely szerint Horvátország minden helyzetet kihasznált.

"Horvátország sem teremtett túl sok lehetőséget, de a félidőig kihasznált minden veszélyes helyzetet, amely adódott Gulácsi kapuja előtt" - írja a portál, amely úgy véli, Modric egy húszéves srácot meghazudtoló lendülettel játszott, Bruno Petkovic pedig ismét megmutatta, mennyire érzi a kaput, és milyen jó megoldásai vannak.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Pluszba lendült Amerika, pedig 16 éve nem volt ilyen magas a hosszú kötvényhozam

Ázsiában felemás hangulatban telt hétfőn reggel a kereskedés, ezt követően Európában 1% körüli esés alakult ki a vezető tőzsdéken, miután ismételten baljós adatok érkeztek a német gazdaságból. Amerikában viszont az enyhe kezdeti mínuszok után mindhárom vezető index pluszba lendült zárásra, noha a 10 éves amerikai kötvényhozam 4,5% fölé ugrott, ahol utoljára 16 évvel ezelőtt járt. A befektetőket a jelek szerint az sem nyugtalanítja, hogy nem tudni, hova fut ki a kormányzati leállással fenyegető helyzet, ami miatt a Moody's is figyelmeztetést adott ki. A múlt heti esést követően kisebb pluszban nyitotta a napot a magyar tőzsde és emelkedéssel próbálkozik az OTP is, a lendület azonban a nyitást követően hamar elfogyott, a bank papírjai pedig közel 2 hónapja látott mélypontra estek. Ezt követően azonban ismét pluszban van az OTP.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×