eur:
395.36
usd:
364.73
bux:
65551.46
2024. március 19. kedd Bánk, József
A ferencvárosi Tokmac Nguen (k), mellette Marc Roca (b) és Javi López, a spanyol csapat tagjai a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Espanyol – Ferencváros mérkőzésen Barcelonában, az Estadi Cornella-El Prat stadionban 2019. szeptember 19-én.
Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

Az Espanyol edzője is dicsérte a Fradi játékát

Sigér Dávid szerint bánkódni nem kell, hogy az Espanyol kiegyenlített, inkább örülni lehet annak, hogy a Ferencváros 1-1-es döntetlennel pontot szerzett Barcelonában a labdarúgó Európa-liga csoportkörének nyitányán.

"Nem volt szokatlan, hogy három védekező középpályással álltunk fel. Ugyan nem így szoktunk játszani, de tudtuk, hogy nagyon jó ellenfél vár ránk, meg kellett szűrni a támadásaikat. Azt hiszem, ez sikerült is az első félidőben" - mondta a taktikai felállásról a magyar válogatottban egy hónapja bemutatkozó futballista.

A 28 éves játékos szerint az egy újabb mérföldkő a pályafutásában, hogy a csoportkörben is bemutatkozott európai kupaporondon. Ahogy fogalmazott,

már a bemelegítéskor igazi futball-láz lett úrrá rajta.

"Megérezhettük, hogy milyen az, amikor egy labdarúgó minden héten ezt éli át, jó lenne ezt minél többször megtapasztalni. Fantasztikus érzés volt pályára lépni Barcelonában" - mondta Sigér.

A bekapott gólról úgy vélekedett, minden fejsérülés esetén le kell állítani a játékot, de ez nem történt meg, pedig Miha Blazic egy ütés után a földön maradt. Elárulta, látszott is a szlovén védő szemén, hogy nem színészkedik, ilyet amúgy sem tenne egy hátvéd, mivel nagyon veszélyes szituációt eredményezhet a hiánya.

"Ez most így alakult, ennek ellenére örülni kell a pontszerzésnek" - jelentette ki a középpályás.

Barcelona, 2019. szeptember 19.
A ferencvárosi játékosok, elöl Lovrencsics Gergő, Dibusz Dénes és Sigér Dávid (b-j) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Espanyol – Ferencváros mérkőzés után Barcelonában, az Estadi Cornella-El Prat stadionban 2019. szeptember 19-én. Az összecsapás 1-1-es döntetlenre végződött.
MTI/Koszticsák Szilárd
A ferencvárosi játékosok, elöl Lovrencsics Gergő, Dibusz Dénes és Sigér Dávid (b-j) a labdarúgó Európa-liga csoportkörében játszott Espanyol-Ferencváros mérkőzés után Barcelonában, az Estadi Cornella-El Prat stadionban MTI/Koszticsák Szilárd

"Meg tudtuk lepni az Espanyolt"

A válogatottnál elszenvedett sérülése után felépült Lovrencsics Gergő arról beszélt, hogy nagyon nehéz volt beszállni a mérkőzésbe, mert akkor már az Espanyol fölényben futballozott, azt pedig különösen sajnálta, hogy Botka Endre sérülése miatt kellett őt becserélni, aki ráadásul szerinte kifejezetten jó teljesítményt nyújtott.

"Az első félidőben talán meg tudtuk lepni az Espanyolt.

A szünet után magunkra húztuk az ellenfelet, pedig Rebrov fel is hívta erre a figyelmünket a szünetben, hogy ha folyamatosan védekezünk, akkor nem fogjuk tudni kihúzni az 1-0-val. Igaza lett" - mondta Botka, aki az első orvosi vizsgálat szerint csonthártyasérülést szenvedett.

Botka úgy vélte, az 1-0-s győzelem lett volna tökéletes, de szerinte kevesen gondolták, hogy ennyire helyt tudnak állni, így mindenki elégedett lehet.

Rebrov kritikája

A Ferencváros játékát az ellenfél vezetőedzője, David Gallego is dicsérte. A barcelonai trénernek az tetszett különösen, hogy a zöld-fehérek nem az ellenfél hibájára vártak, hanem maguk kezdeményeztek támadásokat. Azt hozzátette, hogy a második félidőre csapatának sikerült elfojtania a magyar bajnok támadásait.

Szerhij Rebrov, az FTC vezetőedzője kiemelte, együttese sokat profitált a selejtezősorozatból, mert a mostani pontszerzés nagyban köszönhető annak a tapasztalatnak, amikor a Dinamo Zagreb vagy éppen a Valletta ellen a játékosoknak védekezniük kellett az eredmény tartása érdekében. A Ferencváros legjobbja, Isael lecseréléséről azt mondta, még nincs százszázalékos állapotban, ezért jelenleg csak hatvan percet bírt. Szerinte elfáradt és lelassult, emiatt kellett lehozni az addig remekül futballozó támadót.

Az ukrán tréner nehezményezte, hogy a magyar szövetség nem segíti kellőképpen a csapat sikeres európai szereplését. Szerinte ilyen fárasztó, a magyar bajnokiknál jóval nagyobb iramú találkozó után nagyon nehéz lesz megfelelően regenerálódni a vasárnapi, zalaegerszegi találkozóra, amelyet még az OTP Bank Liga második fordulójából halasztottak el.

A Ferencváros az El október 3-i második fordulójában a bolgár Ludogorecet fogadja, amely a CSZKA Moszkva felett aratott 5-1-es sikerével a csoport élén áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Átfogó orosz hadjárattól tart Ukrajna, Európa háborúra készül - Híreink az ukrajnai háborúról kedden

Páncélozott harcjármű-koalíciót alapított Németország és Lengyelország, ismét téma az ukrán haderő tankokkal való felfegyverzése. Közben Lindsey Graham amerikai republikánus szenátor Ukrajnába látogatott, ahol arról beszélt, hogy hamarosan megegyezhet a két nagypárt Ukrajna támogatásáról. Charles Michel, az Európai Tanács elnöke úgy látja: eljött az idő, hogy Európa felkészüljön a háborúra. Ukrajna közben egy átfogó orosz offenzíva elhárítására készül. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×