eur:
394.22
usd:
370.3
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma

Rövidesen kezdődik: négy magyar egység érdekelt a szegedi döntőkben

Egy-egy első, második és harmadik helyet értek el a magyar versenyzők a délelőtti B döntőkben a szegedi, olimpiai kvalifikációs kajak-kenu világbajnokságon.

Csipes Tamara is aranyérmes kajak 1000 méteren, ez azonban nem olimpiai szám.

Kajak 1000 méteren Kopasz Bálint aranyérmet szerzett, és ezzel olimpiai kvótát szerzett.

Kajak egyes 1200 méteren Lutz Dóra a hatodik helyen végzett, így nem szerzett olimpiai kvótát. A számot Lisa Carrigton nyerte meg.

B-döntők:

A kenus Nagy Bianka remekül versenyzett, szinte végig vezetve nyerte meg a "kisdöntőt" 200 méteren, így végül a tizedik helyen zárja a szegediként számára duplán is hazai viadalt.

A hozzá hasonlóan a kajak egyes 200 méteren a döntőről, így az olimpiai kvótáról lemaradó Csizmadia Kolos is beleadott mindent utolsó futamába, csak az ukrán Dmitro Danilenko bizonyult gyorsabbnak nála, így ő a 11. lett a világbajnokságon.

A betegség miatt visszalépő Dóri Bence kiválása miatt közvetlenül a rajt előtt összetérdelő Kiss Balázs és Mike Róbert is jól teljesített a C-2 1000 méter B fináléjában, jó hajrával harmadikként haladtak át a célvonalon, ami összesítésben a 12. pozíciót jelentette a számukra.

Az ötkarikás programban nem szereplő kenu egyes 500 méteres számban Bodonyi András "kisdöntős" ötödik helyével a 14. helyen zárta a vb-t.

A nézők folyamatosan érkeznek a Maty-érre, már a délelőtti programot is több ezren követték a helyszínen.

Négy magyar érdekeltség a dönőkben

A szombati napon kilenc döntőt rendeznek, ezek közül négyben lesz magyar hajó. Lucz Dóra és Kopasz Bálint az érem mellett olimpiai kvótáért is küzd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×