eur:
392.88
usd:
366.46
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás szétúszása után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 24-én.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Hazaért és megszólalt Kenderesi Tamás

Csütörtökön éjfél körül hazaérkezett Dél-Koreából Kenderesi Tamás, aki a vizes-világbajnokság helyszínén szexuális zaklatási ügybe keveredett.

Az olimpiai bronzérmes úszó hazaérkezése után annyit mondott az SzPress Hírszolgálatnak, hogy

mielőbb szeretne találkozni Wladár Sándorral, a Magyar Úszó Szövetség elnökével, és személyesen beszámolni a történtekről, és mindarról, ami azután következett.

A szövetség célja az, hogy tisztázza a helyzetet, és a lehető leggyorsabban pontot tegyenek az ügy végére. Nehezíti a feladatot, hogy a Dél-Koreában hozott döntés pontos tartalmát és a jegyzőkönyveket várhatóan csak 2-3 hét múlva ismerhetik meg.

Kenderesi Tamás megérkezése után kijelentette, hogy a Dél-Koreában megfogalmazott és a sajtóhoz eljuttatott közleményéhez egyelőre semmit sem kíván hozzáfűzni.

A Bors megkereste a sportoló családját Pécsen. Édesanyja elmondta: az úszó egyelőre nem megy haza, mert műtét vár rá, hiszen már a vb-n oldalsó térdszalagszakadással versenyzett.

Néhány napon belül lesz a műtét,

és csak ezt követően ül össze a család, hogy megünnepeljék a 200 pillangón elért nyolcadik helyét. Nagymamája főz valami kímélő menüt, mert a koreai konyha fűszeressége nagyon megviselte Tamás gyomrát – mesélte az anya, akit az viselt meg a legjobban, hogy a fiával kapcsolatban hamis állítások is megjelentek, ennek ellenére a zaklatási ügyben nem kívánt nyilatkozni.

Hozzátette: még körvonalazódik, hogy az esettel kapcsolatban megszólal-e az úszó, és ha igen, milyen formában.

Kenderesi Tamást azzal gyanúsították, hogy egy szórakozóhelyen zaklatott egy 18 éves nőt a vizes-vb helyszínén. A 22 éves sportoló elismerte, hogy hozzáért a nő fenekéhez. A helyi ügyészség azt kérte magyar úszót 3 millió wonra (2542 dollár, 720 ezer forint) büntesse meg az ügyben. Mivel Kenderesi ennyi pénzt előre kifizetett, ezért elhagyhatta az országot.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai csoport Kínában erősítene

A Hyundai Motor Group a 2024-es Pekingi Nemzetközi Autóipari Kiállításon új járművek sorát mutatta be, célzottan erősítve kínai piaci jelenlétét. A négy év után ismét személyesen megrendezett kiállításon a csoport három márkája - Hyundai Motor, Kia és Genesis - elektromos járműveket prezentált a helyi igényeknek megfelelően - írta meg a Korea Herald.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×