INFORÁDIÓ
2021. április 21. szerda
Konrád

kenderesi tamás

úszás

vizes-vb 2019

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 25-én.

Kiderült, mi van a Kenderesi-jegyzőkönyvben a szexuális zaklatás helyett

Infostart

Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke exkluzív interjút adott az InfoRádiónak az ügyben, de a szövetség Fegyelmi Bizottságának összeüléséig nem fognak kommunikálni az ügyben.

Mint csütörtökön az Infostart elsőként beszámolt róla, a Kenderesi Tamás dél-koreai ügyében lefolytatott nyomozás jegyzőkönyve - a Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke által elmondottak szerint - nem tartalmazza a szexuális zaklatás kitételt, ami gyökeres fordulatot ad a magyar úszó ügyének. Ismert, a pécsi pillangóúszó a kvangdzsui vizes-világbajnokság záró éjszakáján egy szórakozóhelyen a korábbi hírek szerint "szexuálisan zaklatott" egy ott tartózkodó koreai hölgyet. A "szerencsétlen mozdulatért" Kenderesi később bocsánatot kért a nyilvánosságon keresztül, a szexuális zaklatás tényét viszont tagadta, a koreai hatóságok pedig pénzbüntetés fejében tíz napon belül hazaengedték Magyarországra a sportolót.

Wladár Sándor pénteken részleteket is elárult arról az InfoRádiónak, mi szerepel valójában a koreai nyomozati anyagban.

"A zaklatási szándék szerepel, de ilyen, hogy szexuális zaklatási szándék, nincs, semmilyen összefüggésben, szóhasználatban"

- tette egyértelművé az úszóelnök, aki a dokumentummal szembesülve "megnyugodott": "Átgondoltam a kérdést, többekkel megbeszéltem, úgy gondolom, hogy semmilyen szexuális jellegű bűncselekmény gyanúja fel sem merülhet, aminek örülök. A kéretlen érintés abszolút megáll, az, hogy a közeledés milyen szándékú volt, mérlegelés kérdése" - egészítette ki szavait.

Szerinte

a nemzeti sporttársadalomban egységes, amikor drukkolunk a magyarjainknak, de amikor van egy ilyen helyzet, akkor azért a kommentelők hideget-meleget öntenek az emberre.

"Azért úgy látom, hogy inkább pozitív ennek a társadalmi megítélése, és remélem, hogy így is marad, vagy inkább erősödik, amikor ez az ügy majd kitisztázódik."

Wladár Sándor egyértelművé tette, hogy kétszer büntetni valamilyen cselekményért nem lehet, de ettől még a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottsága összeül, Kenderesi Tamás pedig elé fog állni.

Azt azért még elmondta, hogy

noha a jegyzőkönyv zaklatásról beszél, a bírói végzés még tartalmazhat más kifejezéseket,

de a végzésig az a helyzet áll, amit ő felvázolt. "Amennyire én tudom, ez inkább háborgatást, magánszférába való beavatkozást, de semmiképp sem nemi bűncselekményt" - ecsetelte a night clubban történtekről.

Egyértelművé tette még, hogy

nem cél Kenderesi Tamás ártatlanságának bebizonyítása, ahogy fogalmazott, "kimosdatása",

ehhez semmilyen érdekük nem is fűződik, ahhoz viszont igen, hogy a teljes igazság kiderüljön, ehhez van szükség a dokumentumokra és a bizottság összeülésére.

Wladár Sándor a továbbiakban az ügyben nem nyilatkozik a Fegyelmi Bizottság összeüléséig. Ha megérkezik a bírói végzés, akkor újra kommunikálni fog az ügyben a Magyar Úszó Szövetség.

Kenderesi Tamás épp gyógyul, a vb-t követő térdműtétje sikeres volt. Mint az úszóelnök hozzátette, a sportoló most nem olvas híreket, és ezt szerinte jól is teszi.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018