eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pixabay.com

Még a magyarok közül sem Hosszú Katinka kereste a legtöbbet a vb-n

Milák Kristóf több mint 16 millió forintot pillangózott össze a kvangdzsui úszó-világbajnokságon, ebbe még nem számít bele a váltóbónusz - igaz, Katinkának sem.

Amikor vége egy-egy sportvilágeseménynek, a közvéleményre ma már menetrendszerűen öntik rá azt az információt, hogy melyik versenyzőnek mennyi pénz üti a markát. Mivel nem kis összegekről van szó, a FINA adatbázisa alapján a Swimswam.com amerikai úszószakportál idén is összerakta a kvangdzsui vizes-világbajnokság medencés úszószámai által leginkább megtollasodottak listáját.

Természetesnek hinnénk, hogy Hosszú Katinka volt Kvangdzsuban a legjobban kereső magyar, ez alkalommal azonban ez nincs így,

mivel Milák Kristóf világcsúccsal nyerte fő számát, a 200 pillangót, a rekordért pedig óriási summa (30 ezer dollár) jár, az aranyéremért "csak" 20 ezer dollár. Mivel a tárnoki torpedónak még a 100-on elért negyedik helyéért is jár 6 ezer, így a legtöbbet kereső magyarok rangsora a következőképp alakult (zárójelben az összes úszó közötti kereseti ranglistás helyezés)

  1. Milák Kristóf: 56 ezer dollár = 16,44 millió forint (5.)
  2. Hosszú Katinka: 42 ezer dollár = 12,33 millió forint (13.)
  3. Kapás Boglárka: 24 ezer dollár = 7 millió forint (26.)
  4. Késely Ajna: 10 ezer dollár = 2,94 millió forint (66.)
  5. Bernek Péter és Szabó Szebasztián: 5 ezer dollár = 1,47 millió forint (111.)

(Szerdai MNB-középárfolyamon 293,54-es szorzóval számoltunk.)

5 ezer dollár alatti összeget keresett még: Németh Nándor, Szilágyi Liliána (4-4 ezer), Burián Katalin, Jakabos Zsuzsanna, Kozma Dominik, Telegdy Ádám (3-3 ezer) és Kenderesi Tamás (2 ezer).

Kenderesi Tamás a szórakozóhelyi affér miatt a megkeresett összeg (alig 600 ezer forint) akár többszörösét is kénytelen lehet ott hagyni az ázsiai országban,

egyrészt a túlnyúlt ott tartózkodása, másrészt a szexuális zaklatási ügyben kiszabott, több mint 2500 dolláros büntetése formájában.

Amiről még nem szóltunk: a váltósikerekért járó pénzt a FINA a nemzeti úszószövetségek kasszájába irányítja, így Magyarországon a MÚSZ dönt arról, pontosan kik és mennyit kapnak. A 4x100-as gyorsváltó tagjai közül elvileg Kozma Dominik, Németh Nándor, Bohus Richárd, Szabó Szebasztián, mellettük pedig Milák Kristóf és Holoda Péter számíthat pénzre, a női 4x200-as gyorsváltó tagjai Késely Ajna, Verrasztó Evelyn, Jakabos Zsuzsanna és Hosszú Katinka volt.

A vb sztárja egyébként az amerikai Caeleb Dressel volt, aki négy számából négyet nyert, 100 pillangón pedig a középdöntőben "összeszedett" egy világcsúcsot is

- mindezt 110 ezer dollárért. A rangsorban második, szintén amerikai Regan Smith hiába úszott csak egyetlen hátszámban és nyert is, kétszer is világcsúcsot repesztett, ezzel beelőzte a "bronzérmes" svéd Sarah Sjöströmöt és a mellspecialista brit Adam Peatyt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×