INFORÁDIÓ 
2021. január 27. szerda
Angelika

kenderesi tamás

úszás

korea

büntetés

Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 25-én.

Eddig nyúlt a Kenderesi-ügy, kiszabták az úszó büntetését

Infostart

Azért kellett eddig várni a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottságának ülésére és ítéletére, mert nem kapott a magyar fél pecsétes bírói végzést az úszó vb-n történt kihágása ügyében.

Több mint három hónappal azután, hogy a dél-koreai vizes-világbajnokság záró éjszakáján Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes pillangóúszó szórakozóhelyi botrányba keveredett - egy meggondolatlan tettéért a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg -, összeült a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottsága, hogy kirója rá a legmegfelelőbb büntetést.

Az ülésre szerdán került sor, a pécsi sportoló meghallgatása után pedig a versenyző írásbeli megrovásban részesült, emellett szövetségi támogatásainak féléves megvonásáról is döntést hozott, egy évre felfüggesztve - értesült az SzPress Hírügynökség.

A Magyar Úszó Szövetség illetékes bizottságának azért kellett idáig várakoznia, mert

nem került a birtokába hivatalosnak tekinthető, a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formátumú és pecséttel ellátott bírói végzés.

A Magyar Úszó Szövetség maga kora este közleményben reagált az értesülésre, azt lényegében megerősítve. "Kenderesi Tamás egy rendbeli szándékos fegyelmi vétséget követett el, megsértvén a MÚSZ Etikai Szabályzat 3. paragrafusának 1/h) és j) pontjaiban foglaltakat" - egészítette ki az ismert tényeket a szervezet.

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018