eur:
395.27
usd:
364.23
bux:
65859.65
2024. március 19. kedd Bánk, József
Kenderesi Tamás a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 17. vizes világbajnokságon a Duna Arénában 2017. július 25-én.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Eddig nyúlt a Kenderesi-ügy, kiszabták az úszó büntetését

Azért kellett eddig várni a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottságának ülésére és ítéletére, mert nem kapott a magyar fél pecsétes bírói végzést az úszó vb-n történt kihágása ügyében.

Több mint három hónappal azután, hogy a dél-koreai vizes-világbajnokság záró éjszakáján Kenderesi Tamás olimpiai bronzérmes pillangóúszó szórakozóhelyi botrányba keveredett - egy meggondolatlan tettéért a helyi hatóságok szexuális zaklatással vádolták meg -, összeült a Magyar Úszó Szövetség Fegyelmi Bizottsága, hogy kirója rá a legmegfelelőbb büntetést.

Az ülésre szerdán került sor, a pécsi sportoló meghallgatása után pedig a versenyző írásbeli megrovásban részesült, emellett szövetségi támogatásainak féléves megvonásáról is döntést hozott, egy évre felfüggesztve - értesült az SzPress Hírügynökség.

A Magyar Úszó Szövetség illetékes bizottságának azért kellett idáig várakoznia, mert

nem került a birtokába hivatalosnak tekinthető, a nemzetközi jog előírásai szerint hitelesített, nyomtatott formátumú és pecséttel ellátott bírói végzés.

A Magyar Úszó Szövetség maga kora este közleményben reagált az értesülésre, azt lényegében megerősítve. "Kenderesi Tamás egy rendbeli szándékos fegyelmi vétséget követett el, megsértvén a MÚSZ Etikai Szabályzat 3. paragrafusának 1/h) és j) pontjaiban foglaltakat" - egészítette ki az ismert tényeket a szervezet.

Címlapról ajánljuk
Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek
aréna

Seremet Sándor: Vlagyimir Putyin az a rangidős vezető, akire történelmi igénye van az orosz népnek

Vlagyimir Putyin 87 százalékos választási győzelme nagyjából megfelel az orosz szavazói szándéknak – mondta Seremet Sándor az InfoRádió Aréna című műsorában. A Magyar Külügyi Intézet vezető kutatója beszélt az oroszok rangidős vezető iránti történelmi vágyáról, az orosz média működéséről, a Kreml bástyáiról és arról is, hogy rövid távon a szankciós ütéseket képes kiállni az orosz gazdaság.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.19. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
Svájci rendőr szigor kellene a még több európai gáz- és árampiaci integráció helyett

Svájci rendőr szigor kellene a még több európai gáz- és árampiaci integráció helyett

Reménykedtem benne hogy a magyar sajtó nem fogja átvenni a Bruegel intézet egy hónapja kiadott jelentését az európai energiapiacok működéséről. Alábecsültem a Portfolio éberségét – a múlt héten jelent meg egy remek összefoglaló a Bruegel tanulmányáról. Mint közgazdasági elméleti dokumentum, az eredeti jelentés kiváló, gyakorlati szempontból azonban sajnos néhány felvetése félreérthető. Ez azért veszélyes, mert az európai energiaszabályozás jelen pillanatában minden félreértés a piac ellen dolgozik. A szabályozó testületek Csiperózsika álmukat alusszák, a politikusok hárítanak ("... van független EU és nemzeti regulátor is, Őket tessék keresni ..."). Ha mégis valami zavar kerül a rendszerbe (és sajnos a fenti Bruegel elemzés egy ilyen potenciális zavar lehet), akkor annak a vége rendszerint az, hogy a liberalizált piac nem működik, tessék mindent visszaállamosítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×