INFORÁDIÓ 
2020. március 28. szombat
Gedeon, Johanna

magyar nagydíj

forma-1

renault

Felsorakoznak a versenyzők a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése előtt a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án.

Ilyen Német Nagydíj után egyenes azt út Mogyoródra - már akinek

Lassan birtokba veszik az F1-es csapatok a Hungaroringet. A pályára autóval látogató közönséget arra kérik, ne megszokásból vezessenek, mert elkészült az új autópálya-lehajtó.

Folyamatosan érkeznek a Formula-1-csapatok a hétvégi Magyar Nagydíj helyszínére, Mogyoródra.

Az izgalmas és kaotikus németországi verseny után az istállók azonnal összepakoltak és elindultak Magyarországra. Az út azonban nem volt mindenki számára zökkenőmentes, a Renault kamionja az M1-es autópálya 121-es kilométerénél áttörte a szalagkorlátot, és a túloldali árokban állt meg. Sajtóhírek szerint a kamion sofőrje beszorult a járműbe, őt a tűzoltóknak kellett kiszabadítani. A csapat közlése szerint a sofőr nem sérült meg súlyosan, arról viszont

nem adtak információt, hogy a kamion tartalma megsérült-e.

A futamon résztvevő csapatoknak csütörtökig kell felépíteniük motor-home-jaikat a Hungaroringen, a versenyhétvége ugyanis akkor kezdődik a sajtótájékoztatókkal és a hagyományos boxutca-látogatással.

A pálya megközelítése változott az előző évekhez képest, elkészült ugyanis az M3-as autópálya új, hungaroringi lehajtója - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója.

"Tudjuk azt, hogy a 18-as kilométerkőnél csak Budapestről volt lehajtás a Hungaroring felé, aki mondjuk Nyíregyháza felől érkezett, annak keresztül kellett mennie falvakon, kis utcákon,

nem volt nagy országimázs, hogy hogy közelítsük meg a Hungaroringet.

Ma Miskolc és Budapest felől is lehajtó van, két nagy körforgalom és egy híd épült, sokkal könnyebben megközelíthető a pálya, nagyon egyértelmű és szép út vezet át, oda, remélhetőleg lesz folytatása is az útnak" - fogalmazott Gyulay Zsolt.

A Magyar Nagydíj pénteki napján két szabadedzést, szombaton egy szabadedzést és az időmérőt rendezik. A verseny vasárnap 15.10-kor rajtol.

Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Kapcsolódó hang

Forma-1 Magyar Nagydíj - előzetes
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018