eur:
393.2
usd:
367.26
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Felsorakoznak a versenyzők a Forma-1-es Magyar Nagydíj időmérő edzése előtt a mogyoródi Hungaroringen 2018. július 28-án.
Nyitókép: Czeglédi Zsolt

Ilyen Német Nagydíj után egyenes azt út Mogyoródra - már akinek

Lassan birtokba veszik az F1-es csapatok a Hungaroringet. A pályára autóval látogató közönséget arra kérik, ne megszokásból vezessenek, mert elkészült az új autópálya-lehajtó.

Folyamatosan érkeznek a Formula-1-csapatok a hétvégi Magyar Nagydíj helyszínére, Mogyoródra.

Az izgalmas és kaotikus németországi verseny után az istállók azonnal összepakoltak és elindultak Magyarországra. Az út azonban nem volt mindenki számára zökkenőmentes, a Renault kamionja az M1-es autópálya 121-es kilométerénél áttörte a szalagkorlátot, és a túloldali árokban állt meg. Sajtóhírek szerint a kamion sofőrje beszorult a járműbe, őt a tűzoltóknak kellett kiszabadítani. A csapat közlése szerint a sofőr nem sérült meg súlyosan, arról viszont

nem adtak információt, hogy a kamion tartalma megsérült-e.

A futamon résztvevő csapatoknak csütörtökig kell felépíteniük motor-home-jaikat a Hungaroringen, a versenyhétvége ugyanis akkor kezdődik a sajtótájékoztatókkal és a hagyományos boxutca-látogatással.

A pálya megközelítése változott az előző évekhez képest, elkészült ugyanis az M3-as autópálya új, hungaroringi lehajtója - mondta el az InfoRádió Aréna című műsorának stúdiójában Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. vezérigazgatója.

"Tudjuk azt, hogy a 18-as kilométerkőnél csak Budapestről volt lehajtás a Hungaroring felé, aki mondjuk Nyíregyháza felől érkezett, annak keresztül kellett mennie falvakon, kis utcákon,

nem volt nagy országimázs, hogy hogy közelítsük meg a Hungaroringet.

Ma Miskolc és Budapest felől is lehajtó van, két nagy körforgalom és egy híd épült, sokkal könnyebben megközelíthető a pálya, nagyon egyértelmű és szép út vezet át, oda, remélhetőleg lesz folytatása is az útnak" - fogalmazott Gyulay Zsolt.

A Magyar Nagydíj pénteki napján két szabadedzést, szombaton egy szabadedzést és az időmérőt rendezik. A verseny vasárnap 15.10-kor rajtol.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×