eur:
393.72
usd:
364.73
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Milák Kristóf a férfi 200 méteres pillangóúszás előfutama után a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Világcsúccsal világbajnok Milák Kristóf

Tavaly, 18 évesen még "csak" Európa trónjára ült fel, szerdán a kvangdzsui vizes-világbajnokság negyedik medencés úszónapján az egész világot maga mögé utasította a 19 éves Milák Kristóf 200 pillangón. Michael Phelps korszakos világcsúcsa is a múlté.

A kvangdzsui vizes-világbajnokság negyedik úszómendencés versenynapjáig várni kellett a "magyar számra", vagyis a világranglista-vezető Milák Kristóf is a rangsorban második Kenderesi Tamás összecsapására; a tárnoki tehetség Cseh László korszakos Európa-csúcsától mindössze 26 századmásodperccel elmaradva 1:52,96-tal verekedte be magát a 200 m pillangó szerdai döntőjébe, míg a pécsi "Sajtburesz" olimpiai bronzérmesként - súlyos lábsérülésével - az előcsatározások során holtversenyben 8. időt úszva szétúszásra kényszerült a délelőtti program nyitányán, tehát nem volt túlságosan kipihent a finálé előtt, 36 óra alatt négyszer kellett leúsznia a pokoli számot.

A magabiztos Milák-siker ellenére korábban Sós Csaba úszókapitány arra figyelmeztetett, hogy a Milák Kristóffal egy futamban úszott és a végére látványosan visszavett az idén sérvvel küszködő, dél-afrikai Chad Le Clos egy "minden hájjal megkent gazember", aki bármikor veszélyes lehet pillangón bárkire.

Mindenesetre a legelőkelőbb, 4-es számú rajtkövön Milák Kristóf állt, Chad Le Clos a 2-esen lapult, Kenderesi Tamás pedig a 8-asról kellett, hogy próbálkozzon.

50 méteren még Chad Le Clos ment elöl, Milák Kristóf 100-nál érte utol, majd elszakadt mindenkitől és nyert! Nagy világcsúccsal. (1:50,73) Kenderesi Tamás 8. lett. Ezüstérmes Szeto Daia, bronzérmes Chad Le Clos. Michael Phelps eddigi világcsúcsa 1:51,51 volt.

Előzőleg Németh Nándor próbált bekerülni a férfi 100 m gyors döntőjébe, futamában szoros versenyben csak negyedik lett, de összesítésben elcsípte a 7. helyet, ott lesz a csütörtöki királyfutamban.

Németh Nándor jobbat szeretett volna úszni, de - mint azt az M4 sporttévének elmondta - erre "lesz még egy lehetőség", például a fordulón lehet javítani. "Nem volt az a nagy halál, ami szokott jönni. A levegő nem a legjobb itt, Bernek Péter Sarah Sjöströmhöz hasonlóan rosszul lett itt" - árulta el. A medencetérben egyébként elromlott a légkondicionáló, mindenfelé kis ventillátorokat látni a helyszínen.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×