eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Milák Kristóf és a dél-afrikai Chad Le Clos a férfi 200 méteres pillangóúszás elődöntőjében a 18. vizes világbajnokságon a dél-koreai Kvangdzsuban 2019. július 23-án. A magyar versenyző a legjobb idővel jutott tovább a döntőbe.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Sós Csaba: Chad Le Clos egy minden hájjal megkent gazember

Hosszan elemezte a történéseket a vizes világbajnokság újabb versenynapjának végén az InfoRádióban az úszóválogatott szövetségi kapitánya Kvangdzsuból, a vb helyszínéről. Mint mondta, kifejezetten zavarja, hogy Hosszú Katinka nyakán is ott van egy kínai, és beszélt Milák Kristóf esélyeiről is.

Késely Ajna 6. lett 1500 m gyorson, Kozma Dominik 7. 200-on a Koreában zajló vizes-vb harmadik medencés úszónapján, és mint Sós Csaba úszókapitány az InfoRádiónak a helyszínről megjegyezte, egy kicsit jobb eredményekben bízott.

"Mindent figyelembe véve azért kiváló, hogy mindketten bejutottak a döntőbe, tudjuk,

Késely Ajna az első nap is délelőtt-délután úszott, ahogy a második napon is, amikor 1500-on egyéni csúcsot úszott az előfutamában"

- mutatott rá a kapitány, aki szerint

Kozma Dominik is a kínai Szun Jangot és a litván Danas Rapsyst leszámítva 3 tizedmásodpercen belül van "az egész világgal", az olimpián is döntőbe jutásra esélyes lesz 200-on.

Késely Ajnára visszatérve elmondta, még sok versenyrutint kell szereznie a felnőttmezőnyben, ki kell jutnia nemzetközi versenyekre, esetében a hosszú távon jó pályafutásban méltán bízhat mindenki.

Ami a kínaiakat illeti, a harmadik napon is jól teljesítettek, ezt viszont az úszóvilág jelentős része nem nézi nagyon jó szemmel. Hogy mi lehet a titkuk?

"Bonyolult, mert

ha valaki kimagaslóan úszik, akkor mindig előkerül az a vád, hogy esetleg nem megengedett eszközökkel él.

Ugyanakkor a kínaiak azért veszedelmesek, mert amellett, hogy többször megbuktak, megtanultak úszni is, gyönyörű a technikájuk, kiváló edzőkkel dolgoznak, nagyon jól vannak felkészítve. Így aztán stabilan elöl tudnak végezni. Nem véletlenül mondtam, hogy

kifejezetten zavar, hogy a Hosszú Katinka mögött második helyet elért kínai mennyire ott van."

Sós Csaba "nem akar újra belekezdeni", de azt azért mindenképpen hozzáfűzte, nem jó, hogy a kínaiak elleni tiltakozásnak a dobogón adják jelét a sportolók - utalt arra, hogy mindkét alkalommal botrány kerekedett a mostani vb-n, amikor Szun Jangnak átadták az aranyérmet.

A legmagyarabb számra, a férfi 200 méteres pillangóúszásra kitérve Sós Csaba elmondta, a messze a legjobb idővel döntőbe jutott Milák Kristóf a szám legnagyobb esélyese, "nem lehet mást mondani".

"Ennél életében egyszer úszott jobbat" - kommentálta az 1:52,96-os időt, ami már csak 27 századmásodpercre van Cseh László korszakos Európa-csúcsától és a riói olimpián aranyérmet ért volna. "Ami pedig Kenderesi Tamást illeti,

54 éve vagyok benne az úszósportban, de még ilyet nem láttam, hogy 200 pillangón szétúszásra került volna sor"

- utalt arra, hogy a szerda délelőtti (magyar idő szerint hajnali 3 óra) program Kenderesi "pótvizsgájával" kezdődik a döntőbe jutásért. "Ha továbbmegy a döntőbe, amiben őszintén bízunk, akkor 36 órán belül négyszer kell leúsznia ezt a pusztító versenyszámot, aztán lehet, hogy az olimpia miatt ez jól fog neki jönni" - utalt a kapitány arra, hogy egy jó időeredménnyel akár be is biztosíthatja olimpiai részvételét a számban, és erre most négy esélye is van.

A dél-afrikai Chad Le Clos-t is simán megverő Milák Kristófra kitérve elmondta még, a korábbi olimpiai bajnok "nem tud annyit, mint Milák most", de "hozzá kell tenni, hogy

Chad egy minden hájjal megkent, vérprofi gazember

- ezt pozitívumként mondom, ugyanakkor Milák Kristóf most egyértelmű favorit".

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 05:50
×
×
×
×