eur:
390.58
usd:
366.01
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
London, 2018. július 15.A szerb Novak Djokovic a dél-afrikai Kevin Anderson elleni játszma közben a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének döntőjében Londonban 2018. július 15-én. (MTI/EPA/Nic Bothma)
Nyitókép: MTI/EPA/Nic Bothma

Wimbledon - Ötödször játszhat döntőt Novak Djokovic

A világranglista-vezető szerb hatékonyabb adogatásaival és pontosabb szervafogadásaival győzte le az elődöntőben spanyol ellenfelét.

A péntek délutáni elődöntő első szettjében a világranglista-vezető szerb sokkal hatékonyabban adogatott, és a szervafogadásai is pontosabbak voltak, így 37 perc alatt magabiztosan szerzett vezetést.

A második felvonásban a 23. kiemelt Bautista Agut mindkét játékelemben javult, 1:1 után elvette Djokovic adogatását, és előnyét a 47 perces szett végéig megőrizte.

A 43 percig tartó harmadik játszmában Djokovic 3:2-nél "rabolta el" riválisa adogatását, aki 5:2-nél megint elveszítette szervajátékát, és a szerb címvédő összesítésben elhúzott 2:1-re. A negyedik szettben 1:1-nél a spanyol elbukta adogatását, és a négyszeres wimbledoni bajnok Djokovic innen már nem adott esélyt ellenfelének: 2 óra 50 perc alatt a fináléba jutott, ahol a két korábbi világelső, a spanyol Rafael Nadal és a svájci Roger Federer összecsapásának győztese vár rá.

Djokovic és Bautista Agut 11. alkalommal találkozott egymással, a szerb játékos három vereség mellett nyolcadszor győzött. A vasárnapi lesz a 25. döntője Grand Slam-tornán, Wimbledonban pedig az ötödik, és eddig mind a négyet megnyerte.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×