eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Barcelona, 2018. január 8.Philippe Coutinho brazil középpályás bemutatkozik új klubjánál, az FC Barcelonánál Barcelonában 2018. január 8-án. (MTI/EPA/Alejandro García)
Nyitókép: MTI/EPA/Alejandro García

Megvan, ki lehet az első áldozata a Barca keddi kudarcának

A spanyol sajtóban "tragikus" és "megbocsáthatatlan" kudarcként aposztrofált vereségnek hamarosan meglesznek az "áldozatai", akik közül a brazil légiós, Philippe Coutinho lehet az első.

Az FC Barcelona a Bajnokok Ligája-elődöntő 3-0-ra megnyert első mérkőzése után kedden 4-0-ra kikapott a liverpooli visszavágón, ezzel búcsúzott a sorozattól. A spanyol sajtó szerint a "tragikus" és "megbocsáthatatlan" kudarcnak hamarosan meglesznek az "áldozatai", akik közül a brazil légiós lehet az első. A 26 éves támadó egyöntetű vélekedés szerint visszafogott teljesítményt nyújtott Angliában, ezért cserélték le a 60. percben.

A Marca csütörtökön arról írt, hogy a tavaly a Liverpooltól 135 millió euróért érkezett Coutinho szerződése elvileg 2023-ig érvényes, ám mivel "kedden nemigen volt a pályán nála rosszabb játékos, és korábban sem igazolta hírnevét, nincs jövője a katalán klubnál".

A lap hozzáteszi, a Barcelona számára valamelyest vigasztaló lehet, hogy a brazil légiós szerződésében van egy záradék, mely szerint BL-győzelem esetén az egyesületnek további ötmillió eurót kellett volna fizetni a Liverpoolnak - ez az összeg pedig már biztosan a Barcánál marad.

Az AS sportnapilap úgy tudja, hogy Coutinho mellett még legalább tíz futballista távozhat a spanyol bajnoktól, mivel a vezetés "a tervezettnél sokkal nagyobb forradalomra kényszerül". Így várhatóan máshol folytatja pályafutását a holland Jasper Cillessen, a francia Samuel Umtiti és a brazil Malcom, míg az már korábban eldőlt, hogy a Sassuolótól kölcsönvett Kevin-Prince Boateng visszatér az olasz élvonalba.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×